Ehandel på smartphone

Ehandel på smartphone

Når vi handler på nettet, sker det oftest fra en computer eller tablet. Størrelsen betyder altså stadig mere end vi regner med (…), og jeg har det personligt bedst med at jeg har det fulde overblik over min handel, inklusiv billeder af produktet, inden jeg indtaster kreditkort- og personlige oplysninger. Undersøgelser viser dog, at ehandel på smartphone vinder frem, og at flere og flere begynder at købe varer på nettet via deres smartphone.

Nu kan DIBS – de er den førende medspiller og leverandør af betalingsløsninger til ehandel i Norden – fortælle at vi er på vej til at blive dus med ehandel på smartphone. Faktisk viser en undersøgelse og efterfølgende rapport, Dansk E-handel 2014, at væksten inden for ehandel kommer fra mobile enheder, altså tablets og smartphones.

Konklusionen må derfor være at det bliver stadig mere afgørende for eshops, at deres webdesign er tilpasset de små skærmstørrelser på tidens tablets og smartphones. På blot to år er antallet af ehandel fra mobile enheder steget med 74 procent, og respondenter fra undersøgelsen begrunder dette med, at det er langt nemmere at handle fra smartphone og tablet, frem for at skulle tænde computeren.

Der er forskel på kvinder og mænd

Aldersmæssigt er det danskere i alderen 25-34 år, der er mest fremme i skoene, når det handler om ehandel på smartphone. Mange svarer simpelt hen, at de ikke ejer en computer! Dog er gruppen 55-64 dark horse i kapløbet, hvilket indikerer at den købestærke gruppe er ved at komme efter det, når det handler om brugen af mobile enheder.

Ser man på de varer, der er mest populære, er der forskel på kvinders og mænds indkøbsvaner. Kvinder køber sko, tøj og skønhedsprodukter. Mænd køber elektronik! Kvinder handler ind på nettet fordi det er nemmest. Mænd handler på nettet fordi det oftest er billigst! Småbørnsfamilier er en blanding af det hele: de handler på nettet, fordi det er nemt og fordi det er billigt. Arbejder du i ehandel via din smartphone?

www.dibs.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.