eBay – farvel?

eBay – farvel?

En af de største succeser på internettet tilhører eBay. eBay er et online auktionssted, hvor krejlere som du og jeg kan købe og sælge ting, og i mange tilfælde falder varerne til priser, som er attraktive og handleværdige. Eller rettere: sådan var det engang. I dag er tingene anderledes, og i en artikel på Times Online læste jeg, at man ligefrem sætter spørgsmålstegn ved, om eBay har en fremtid.

60 milliarder dollars
Ideen med eBay startede helt tilbage i 1995, hvor private udvekslede varer med hinanden. Derimod måtte de store businessfolk acceptere, at de ikke fik adgang. eBay var stedet for den private handel, hvor eBay scorede en procentdel af handelsbeløbet. Beløbet var resultatet af auktioner, som vi kender det fra for eksempel QXL. Her byder man ind på en vare, og enten får man varen til den budte pris, eller også bliver man måske overbudt. Sådan er det desværre ikke længere på eBay.

I dag fungerer det i praksis således, at varerne på stedet handles til en mere eller mindre fast pris. De store firmaer har overtaget charmen ved eBay, og derfor anses webstedet i dag af mange for blot at være endnu et shoppingsite på nettet. Omkring 18 millioner briter besøger eBay hver måned, og det understreger jo bare, at sitet har en eksistensberettigelse. Med et salg på 60 milliarder dollars sidste år viser eBay at der er stor interesse for konceptet, men eBay skal samtidig passe på, at det hidtidige koncept ikke er overtaget af de store markedskræfter. Med mindre at det er det, som eBay ønsker. Det er der måske flere penge i.

http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/article6950929.ece

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.