E-mail netikette

E-mail netikette

Sommeren er over os, så lad os hoppe ind i en mindre skoleklasse, hvor der står Mail netikette på skemaet. Vi bliver stadig bedre til at skrive mails, og der flyver flere millioner af slagsen igennem den danske æter dagligt. Vi kan dog hjælpe hinanden ved hjælp af små huskesedler. Her er nogle af dem.

Vedhæftede filer
Tænk dig godt om, inden du vedhæfter filer. Hvad fylder de? Er der for eksempel tale om billeder fra weekendens udskejelser taget fra det nyindkøbte digitale kamera, er filerne sandsynligvis godt tunge. Her menes der at de fylder med garanti et par MB eller mere. Trods bredbånd os så videre er det ofte ikke nødvendigt at sende billederne i fuld størrelse. Brug et billedbehandlingsprogram til at få billederne til at fylde mindre.

Hvilken type er de? Er du nu sikker på at modtageren kan åbne filen? Der er ikke meget ved at sende et videoklip, hvis dette kræver en bestemt program til at åbne klippet med. Og hvad med Worddokumentet? Er det skrevet i den nyeste version af Word? Har modtageren også denne version?

Masseudsendelse
Somme tider er der behov for at sende den samme meddelelse ud til mange, og her er mail jo superelegant, idet man kan sende samme mail af sted til flere tusinde på én gang. Vliver det nemmere? Jeg synes blot du skal overveje om det nu også er alle i dit adressekartotek, der skal have en kopi af blondine-vittigheden, det sjove videoklip eller budskabet om dit nye job.

I samme forbindelse bedes du huske at bruge BCC-feltet, så alle i dit adressekartotek stadig har lidt privatliv omkring deres mailadresser. BCC gør nemlig at mailadresserne skjules for alle.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.