E-cigaretter i røg og damp – bare uden røg!

E-cigaretter i røg og damp – bare uden røg!

Når nu det er en realitet, at rygning er skidt for – ja, det meste, faktisk – hvorfor er der så fortsat så mange af os, der stadig tyer til cigaretterne i hverdagen?

Rygestop er noget de fleste af os forbinder med en god portion viljestyrke, en masse ynk og klynk om hvor hård det er, og selvfølgelig et decideret ocean af tyggegummi, plastre o. lign.
– Ikke synderligt motiverende, vel?

E-cigaretter – Det moderne rygestop

De seneste par år er der dog kommet flere nye spillere på rygestop-banen, der er lidt mere funky end deres forgængere.

F.eks. er markedet for E-cigaretter for alvor blomstret op, og nettet bugner efterhånden med forhandlere af de populære damper-gadgets og ikke mindst deres væsker, der findes i alverdens smagsvarianter – både med- eller uden nikotin.

E-cigaretter har vundet seriøst terræn, fordi de giver brugeren en følelse af at ryge, men hvor almindelig tobaksrøg indeholder ca. 4000 aktive stoffer, hvoraf de fleste er dokumenteret sundhedsskadelige, er der endnu ingen undersøgelser, der peger på, at e-cigaretter skulle være skadelige. I hvert fald ikke i samme omfang som sin ildelugtende forgænger.

Hvad er en e-cigaret?

E-cigaretter består typisk af 3 dele:

  • Et batteri.
  • En væskebeholder.
  • Og en såkaldt ”atomizer”.

E-cigaretten fungerer ved, at forvandle e-væsken til damp via den førnævnte ”atomizer”. Og dermed er det også kun det – altså damp – der er tilovers. E-cigaretterne udleder altså samme slutprodukt som en almindelig gammeldags elkedel – bare i mindre omfang, og på ingen måde ligeså støjende.

E-cigaretter er en smart lille gadget, der hjælper mange til at kvitte smøgerne.

Det siges, at summen af dine laster er konstant. Og i dette tilfælde, er det jo sandt i og med, at de almindelige cigaretter ”bare” skiftes ud med en e-cigaret. Men konsekvensen af laster er ikke konstant, og det er e-cigaretter et glimrende bevis på.

Ikke nok med, at e-cigaretter er bedre for helbredet end almindelige smøger – de også mindre generende for dine omgivelser og (meget vigtigt) billigere.

Et skifte fra almindelig tobak til en e-cigaret, kan spare dig for mange tusinde kroner om året (afhængigt af dit forbrug, selvfølgelig). Typisk vil en, der ryger 20 cigaretter (en pakke) om dagen, kunne spare 5-6000 kr. ved at skifte til en e-cigaret.

Digitaliser dit rygestop

Udover e-cigaretter, kan du krydre dit rygestop med indtil flere mobilapps, der hjælper dig med at holde styr på de økonomiske aspekter, de helbredsmæssige forbedringer og ikke mindst de ekstra levedage, du kan forvente at notere i kalenderen pga. dit rygestop.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.