DuckDuckGo – hvabehar?

DuckDuckGo – hvabehar?

De søgemaskiner, der er lænsgt fremme i skoene hedder vel det man kalder for relativt mærkværdige navne. Google er jo ikke et ord man sådan ellers gik og omslyngede sig med, før det pludselig blev synonymt med at søge efter informationer på nettet. Microsoft kalder deres søgetjeneste for Bing, og sjovt nok rimer det på Pling. Så er der gammelfar i form af Yahoo og den danske afart Jubii. Altavista og HotBot er andre eksempler, og så er der jo også Eniro. En af de nye aktører blandt søgemaskiner hedder DuckDuckGo. Pokkers besværligt at skrive, idet du skal bruge Shift-tasten tre gange. Nå, det overlever jeg nok. Men hvorfor er det at DuckDuckGo nu er landet på folks læber, når man snakker om søgemaskiner?

Først og fremmest roses søge-anden for dens gode søgeresultater. De folk, der bruger DuckDuckGo synes at de får de informationer de skal bruge, når de anvender søgemaskinen. Hvis man ikke modtager tilfredsstillende søgeresultater fra DuckDuckGo, kan man tilføje !g efter søgeordet, hvorefter man får serveret Googles forslag. Ganske smart.

Høfligt stykke fjerkræ
Nu tror jeg ikke at DuckDuckGo kan vifte Google af pinden som den førende søgemaskine, men der hvor Anden måske kan vinde pæne andele er på det område, der hedder Privatlivets fred. Efter sigende er DuckDuckGo et høfligt stykke fjerkræ, når det handler om at indhente personfølsomme oplysninger. Google får jo på nakken i øjeblikket over firmaets nye privat-politik, og DuckDuckGo har en anden opfattelse af hvordan det kan gøres: nul indsamlinger af folks indtastninger. I al fald ikke officielt.

Skulle du ikke have prøvet DuckDuckGo før, så giv søgetjenesten en chance. Du kan jo altid vende tilbage til Google, og man bliver jo sjældent dummere af at prøve noget nyt og måske mere udfordrende.

www.duckduckgo.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.