Disse gratis programmer er et must

Disse gratis programmer er et must

Amerikanske PC World skriver nogle forbandet gode artikler, og det er svært at holde snitterne fra websitet. Det er almindeligt kendt på nettet at man låner artikler hos hinanden, så vi linker artigt til artiklen, som kan læses i sin helhed lige her. Når det er sagt, så handler artiklen om nogle gratis programmer, som forfatteren mener er et must på de flestes computer. Det er jeg ikke helt enig i, men jeg synes alligevel at Nettips’ danske læsere skal have et smugkik ind i disse gratis programmer. Måske er du enig?

Oprydning med CCleaner
Han starter fredeligt ud med CCleaner, som også er et genialt program, hvis der skal ryddes op på computerens harddisk og registreringsdatabase. Du har mere skrammel liggende, end du måske lige regner med. Du kan desuden downloade lidt tillæg til CCleaner. Dette tillæg hedder CCEnhancer, som skulle gøre CCleaner endnu mere effektivt.

Hvilke dele gemmer sig i din computer? Det kan være svært at skabe sig et overblik over dette, så forfatteren slår et slag for det gratis LookInMyPc. Via dette program får du en god bunke informationer om din computer, inklusiv hardware, software, serials  og meget mere. En lækkerbisken for nørder.

Skal din software have et opdateringstjek? Så er PSI Secunia med på beatet, fastslår forfatteren. PSI kan tjekke dine programmer, og hvis nogle af programmerne ikke er opdaterede, udgør de en trussel for sikkerheden på din pc. PSI er ganske smart, og jeg anbefaler det varmt.

Billedbehandling med IrfanView
Handler det om multimedier, er det IrfanView, der får et skunb i den rigtige retning. IrfanView er et simpelt, men for mig helt uundværligt billedprogram, der hjælper mig med at fikse de fleste billedopgaver til brug på internettet. Nogen mener at IrfanView er FOR simpelt, og det er programmet da også, hvis man har store billedopgaver foran sig. Til hverdagsbrug på nettet er det min bedste ven.

Photoscape er et andet program som får rosende ord med på vejen. Indrømmet kender jeg ikke programmet særligt godt, så derfor er det bare en ekstra fornøjelse at få Photoscape med på siderne her i Univers Nettips. Dette fotoprogram skulle kunne en hel del med billeder. Giv det et forsøg.

Brædning og pakning
Skal der brændes skiver, er Ashampoos gratis brænderprogram Burning Studio 6 Free en oplagt mulighed. Jeg har personligt et ambivalent forhold til nogle af Ashampoos programmer, så jeg vil lade omtalen af programmet stå. Stille. Helt stille.

Hvis du tit klipper og kopierer tekst og andet indhold i Windows, er du dybt afhængig af Udklipsholderen i Windows. ClipX er navnet på et udklipsholderprogram, der holder styr på de seneste 25 ting, der ligger i Udklipsholderens lager.

Skal der pakkes filer, foreslår manden bag artiklen, at du ser nærmere på Hamster Free Zip Archiver. Programmet håndterer alle de kendte pakkeformater, blandt andet zip, rar og den slags. Slutteligt nævner forfatteren værktøjet med navnet Evernote. Det er et såkaldt notatprogram, som du bruger, når du har behov for at foretage en hurtig notits om et eller andet. Du bruger programmet på din computer og telefon, og via en sindrig synkronisering har du alle notaterne på dig, uanset om du sidder ved pc eller har telefonen i lommen.

Resume
CCleaner

LookInMyPc

PSI Secunia

IrfanView

Photoscape

Ashampoo Burning Studio 6

Hamster Free Zip Archiver

Evernote

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.