Disse film skal du se

Disse film skal du se

Når det handler om musik, film og anden form for kulturelt indhold, er der altid smagsdommere indblandet. Det er dig. Og mig. Og din nabo. Og min genbo. Vi alle har en mening om kulturelle input, og nu faldt jeg altså over en artikel på Thought For Your Penny.com.

Her har de en oversigt over 50 film som du bør se, inden du forlader denne jord. Nu er det primært engelske og amerikanske film, som er på listen, så jeg er sikker på at du nok ikke er helt enig i de film, som nævnes.

Personligt synes jeg eksempelvis at Blinkende lygter er et must for enhver med morbid humor, men det er jo en helt anden sag. Jeg kastede mig over artiklen og hvis jeg lige skal fokusere på nogle af de film, der er nævnt i artiklen, kunne det være:

  • Mr. And Mrs. Smith
  • Full Metal Jacket
  • Back to the Future
  • Avatar
  • Shrek
  • Pulp Fiction
  • The Dark Knight

Men at Forrest Gump skulle ligge på førstepladsen er jeg lodret uenig i.

Og så savner jeg min absolutte favorit: den franske film De urørlige fra 2011. Den er livsbekræftende, humoristisk og tankevækkende. Der er fed musik i filmen og præstationerne er helt i Weltklasse. Se mere på www.imdb.com/title/tt1675434/

Og endelig: hvis man er ude efter et genialt soundtrack, så tjek Walter Mitty: www.imdb.com/title/tt0359950/?ref_=fn_al_tt_2

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.