Disse apps skal du ikke installere

Disse apps skal du ikke installere

Millioner inficerede Android-mobiler   

Trojaneren “Android Counterclanck” er fundet i en række applikationer som er tilgængelge på Androids officielle app-butik Android Market. Trojaneren ”stjæler information” (ifølge Symantec) lagret på Android-mobiler

Pas på
Android er en meget åben platform, dette gælder også for app-butikken. Google har valgt at være lige så strenge med kontrollen af indholdet som det foregår hos Apple.

Det giver fordele som er et større antal apps, men skaber også potentielt store problemer for brugerne, blandt andet at apps (programmer) kan indeholde virus. Utrolig nok har Google ikke klaret at få luget ud i utøjet, derfor varskoer Symantec nu.

Pas på med ”apperhand”-tjenesten
For ifølge antivirus-selskabet er der næsten blevet installeret farlige Android-apps udviklet af to selskaber fra 1 til 5 millioner gange. Alle de farlige applikationer er pakket ind i noget som er døbt apperhand. Når denne pakke køres starter det også en tjeneste på mobilen med samme navn. Med andre ord, ser du ”apperhand” i listen over kørende processer, dræb den og sørg for at fjerne applikationen. Symantec undersøger nu sagen grundigere.

Følgende apps er inficerede:

Foto: Symantec

Kilde: Symantec og itavisen.no

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.