Diasshow fra din ferie på tv

Diasshow fra din ferie på tv

Diasshow program, som kan vise billeder på dit tv, der er til at finde ud af! Ved hjælp af to smarte programmer fra Magix producerer du nemt din egen ferie-dvd med diasshow og musik.

I hulens mange år har det været kutyme, at man efter ferien sender feriebillederne til fremkaldelse hos den lokale fotoforhandler. Herefter venter snart et stykke arbejde med at sætte billederne i diverse fotoalbums, og man har måske endda lyst til at vedlægge nogle bevingede ord om de enkelte billeder. Nørden anno 2013 arbejder på en helt anden facon: de digitale billeder lægges over på computerens harddisk, hvorefter de sættes sammen i den rigtige rækkefølge, og billederne akkompagneres af musik, som man måske selv har komponeret, og resultatet bliver et flot diasshow. Slutteligt brændes dette diasshow over på en dvd-skive, som familien hygger sig med foran fjernsynet i stuen. Det store spørgsmål er således: er det ikke svært og indviklet at producere sådan en dvd med diasshow, og kræver det ikke at man er god til at bruge computeren? Svaret er et forsigtigt nej. Der findes software, som hjælper i processen, og jeg har set nærmere på et par programmer fra Magix, som støtter mig i multimediearbejdet. Det ene program gør mig i stand til at skrue min egen musik sammen, mens det andet program hjælper med at sortere og ordne billeder i rigtig rækkefølge.

Lav dit eget hit
Musikprogrammet hedder Music Maker 14, og det er netop blevet forbedret på en række områder, så det nu er blevet endnu nemmere at bruge. Man kan uden de store musikalske egenskaber selv sammensætte og komponere sin musik, og det gøres i forskellige musikgenrer. Hvis man for eksempel drømmer om at skabe sit eget rocknummer, er det relativt let at sætte rytmer og instrumenter sammen, så det får en snert af moderne rock. Programmet har nemlig instrumentlyde og akkorder indbygget, og det er derfor blot om at beslutte sig for hvilken musikgenre man foretrækker og hvilke instrumenter, der skal indgå. De over 1.500 lyde, der følger med Music Maker udgør et godt fundament, når hit på hit bliver skabt, og brugerfladen i programmet indbyder til musikmagi på nem vis.
 
Bas- og guitarakkorder, trommer, synthesizere, blæseinstrumenter, sangvokaler og andre musikalske input hjælper dig i gang, og når du fornemmer at dit værk er værd at præsentere, gemmer du det blot på harddisken. Man kan til enhver tid ændre på musikken, og indbyggede funktioner gør det lettere at finpudse de komponerede musikstykker, så de får dine personlige præg på sig. Der er ligeledes en brænderfacilitet i Music Maker, og det er derfor meget nemt at brænde musikken over på cd’er. Musikken kan gemmes i forskellige formater, også MP3 så du kan have den med på farten i din MP3-afspiller eller i mobiltelefonen. Music Maker 14 koster 499 kroner.

 

Diasshow program, diasshow på tv

Magix har også netop frigivet en ny version af deres spændende fotoprogram. Det hedder Photostory on CD & DVD, og her er der også tale om et meget brugervenligt stykke software, som hjælper os videre, når vi vælger at organisere vores digitale fotos på en cd eller dvd til et diasshow., der kan vises på tv Det er der ingen ben i, og det magter ethvert brænderprogram. Photostory skiller sig ud ved at gøre det supernemt og snildt at sammensætte en cd eller dvd, hvor digitale billeder serveres på en appetitlig måde. Der er tale om en slags diasshows til tv og computer, hvor billederne afløser hinanden på skærmen, mens underlægningsmusik, lydeffekter, tekster og andet akkompagnerer billedserien. Man kan med andre ord præsentere ferieturen med yndlingsmusik og andre sjove effekter, og det bliver pludselig meget sjovere at producere det digitale fotoalbum til husets dvd-afspiller eller computeren.

 

Det hele foregår via simpel ”træk og placer”. Man vælger hvilke billeder, der skal indgå i fotoalbummet. Herefter ”trækker” man billederne ind på en tidslinje, og det giver samtidig mulighed for at angive hvilke effekter billedet skal ledsages af. Snart har du skabt det flotteste diasshow! Forestil dig for eksempel at du vil vise billederne fra badeferien i Italien. Musik med Eros Ramazzotti (eller dit eget italiano-mix fra Music Maker) lægges som underlægningsmusik, mens bølgeskvulp og italienske udtryk (downloadet fra internettet) placeres på de rigtige tidspunkter i billedkavalkaden. Så bliver det pludselig meget sjovere at producere diasshow, og de fleste synes det er hyggeligt at se feriebillederne på fjernsynet, mens god musik og sjove effekter gør diasshowet til dit fjernsyn til en sjovere og mere sprælsk oplevelse. Photostory koster 299 kroner.

www.magix.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.