Det bruger du nettet til – måske

Det bruger du nettet til – måske

Vores gode husven, Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér, har gjort os opmærksom på den seneste rapport fra Danmarks Statistik, som handler om danskernes anvendelse af IT i 2015. I rapporten får du en masse gode informationer om it-anvendelsen i den danske befolkning i 2015. Mon du rammer gennemsnitsbrugen af it?

Undersøgelsen fokuserer på danskernes brug af it i bred forstand, men du får også informationer om digital kommunikation med det offentlige og vores indkøbsvaner ved e-handel, altså handel på nettet, hvor mange af os i dag har travlt med købe julegaver på nettet – desværre.

Seniorerne springer på nettet

2015 blev året, hvor flere og flere af vores ældre borgere hoppede med på it-bølgen. Over halvdelen af borgere på75-89 år var på nettet i 2015, og det er faktisk en stigning på 32 procent i forhold til 2010, hvor det blot var 23 procent, der havde været på nettet. Når vores seniorer springer på nettet med Dankortet i hånden, er det ofte flybilletter, togbilletter og færgebilletter der købes.

Her ser det markant anderledes ud, hvis du er mellem 16-24 år. Her er det nemlig tøj, film og musik samt computerspil, der lægges i den virtuelle indkøbskurv. Set over den brede kam har 8 ud af 10 danskerehandlet på nettet. Sammenlignet med EU er det voldsomt, idet blot 5 ud af 10 i EU har handlet på internettet.

Af andre interessante vinkler kan nævnes, at

  • 56 pct. af internetbrugerne har streamet musik
  • 52 pct. af internetbrugerne har streamet film og tv
  • 92 pct. af befolkningen har oprettet NemID
  • 75 pct. af folk med smartphone bruger den også til internetsurf
  • 32 pct. af internetbrugerne passer på med at afgive personlige oplysninger til sociale medier

Her i huset bruger vi nettet til lidt af hvert, men konstaterer at streaming er vældig populært. Spotify og Netflix er en del af virkeligheden, men almindelige dagligdagsgøremål som Facebook, mails, nyheder og golfspil på WGT er også ting, jeg bruger nettet til.

Læs mere via dette pdf-dokument

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.