Design tips til din nye hjemmeside

Design tips til din nye hjemmeside

Mange går rundt og filosoferer over den kommende hjemmeside. Firmaets online profil trænger måske til en opdatering, og trends på nettet ændrer sig lige som den gør i modeverdenen. Webdesign fornyer sig løbende, og når du nu skal i gang med den kommende hjemmeside, er der en række ting du med fordel kan tage med i overvejelserne.

Keep it simple
KISS – Keep It Simple Stupid – er stadig et vanvittigt godt motto, når det handler om webdesign. Det gælder for enhver pris om at skabe et website, som er nemt at navigere rundt i, og gæsterne skal hele tiden fornemme, at du tager dem i hånden, hvis de skal fra A til B. Gør det nemt for de besøgende at finde det, som du ønsker de skal finde, og hvis du ønsker at de skal udfylde en formular, tilmelde sig et nyhedsbrev eller klikke på et godt tilbud, så sørg for at det er synligt uden at de skal scrolle.

Læsevenlige tekster
Når du skriver tekster til hjemmesiden, så gør dem læsevenlige. Undlad at skrive stolpe op og stolpe ned uden afsnit. Nej, brug korte afsnit og det er en god ide at krydre med H2 overskrifter undervejs. Brug også gerne punktopstillinger og fed skrift en gang imellem. Husk at billeder er ganske nyttige til at pryde indholdet med.

Angsten for det hvide rum
Brug som sagt gerne afsnit i dine tekster, så du får et hvidt tomt område imellem afsnittene. Husk at bruge lidt luft omkring de sektioner, der måtte være på hjemmesiden. Du bør også lægge lidt luft omkring dine billeder, fx 5-10 pixels, så teksten ikke står ”gnidret” omkring billederne.

Hav styr på farverne
Når du bruger farver på hjemmesiden, så tænk hele tiden over at de gerne skal hænge sammen, så det ikke bliver en pokkers farvelade uden styr på sagerne. Adobe tilbyder et helt gratis instrument som de kalder Color CC. Her angiver du en farve, der går igen på dit website, og straks får du ideer til andre farver, der matcher den angivne farve. Ganske smart. Og gratis!

Frist de besøgende
Når de besøgende nu er landet på dit site, så forsøg at holde dem på hjemmesiden lidt længere. Det kan du gøre med interessante og opmærksomhedsskabende links hist og pist, for eksempel i din sidebar, og det er også en god ide at servere links til andre relevante artikler på din hjemmeside.

Kan de dele dit site?
Og når de nu en gang er landet på dit website, skal det være ekstra nemt at dele oplevelsen med deres venner og kolleger. Mange anser disse Dele-knapper for at være overflødige, men én deling kan vise sig at gøre en forskel. Måske kender den besøgende en god ven, som lige står og mangler dit produkt eller ydelse. Her er det ekstra bekvemt for den besøgende, hvis han/hun ved hjælp af et klik eller to kan dele din hjemmeside med andre.

Responsivt design
Hvordan ser hjemmesiden ud på mobile enheder? Er teksterne nemme at læse på en smartphone eller på en tablet? Du ved godt, at flere og flere ser din hjemmeside på smartphone, ikke sandt? Sørg for at dit design er responsivt, så det tager sig pænt ud på de mobile enheder!

Kontakt mig hvis du har spørgsmål. Jeg hjælper dig også gerne med et udkast til din kommende hjemmeside. Jeg konstruerer hjemmesider med WordPress, verdens mest udbredte web-system. WordPress er blandt andet kendt for at opfylde de krav, som ovenstående sætter fokus på.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.