Derfor skal du bruge WordPress

Derfor skal du bruge WordPress

Så er jeg klar med et lille provokerende indlæg, som nok skal sætte sindet i kog mange steder. Det handler hverken om Windows versus Linux eller Android versus Apple iOs. Det handler såmænd heller ikke om Norton versus Avast. Nope. Det handler om WordPress versus alle de andre CMS løsninger, der findes på markedet. Hvad skyldes mit forsvar af WordPress i dette medie? Jo, nu forsøger jeg jo at skabe mig en ekstraindtægt ved at udbrede mit kendskab til WordPress, og det kunne jo sagtens hænde, at nogen ikke lige ved, hvad WordPress er. Min erfaring fra snakke med virksomheder underbygger påstanden. Deres websites er ofte bygget i andre CMS løsninger, og her undlader jeg sjældent at nævne WordPress som en værdig afløser, hvis de en dag skifter hjemmesidesystem.

Nå, tilbage til emnet: Derfor skal du bruge WordPress. I tidens løb har jeg haft fingrene i mange CMS løsninger (og det hedder altså ikke CMS systemer, for så siger man “ostemad med ost”. CMS står for Content Management System, så hvis man siger CMS system, siger man jo faktisk Content Management System system…). Af alle disse CMS løsninger er WordPress det hele rette system, når det handler om at skaffe sig adgang til et brugervenligt hjemmesidesystem, som de fleste snildt kan lære at bruge på relativ kort tid. Mange virksomheder oplever udfordringer, hvis et komma skal flyttes, eller hvis åbningstiderne skal ændres en smule på hjemmesiden. Så skal der tilkaldes support hos et webbureau, som nok skal fikse det lille problem for 750 kroner plus moms.

WordPress er nemt at gå til

Med WordPress ordner du sådanne “banaliteter” selv. Derfor skal du bruge WordPress. WordPress er nemlig særdeles brugervenligt. Det er nemt at gå til, og når du først har redigeret en enkelt tekst eller to, vil du ikke længere tænke over, hvordan du redigerer dit website. Lad mig for en god ordens skyld sige, at det kan være udfordrende at bygge en WordPress website op fra bunden med hensyn til design og funktionalitet, men set i forhold til andre CMS løsninger vinder WordPress klart på point. I Kursuscentret på Svendborg Erhvervsskole udviklede jeg kursusmateriale til et 1 dags kursus i WordPress. Her oplevede kursister gang på gang en overraskelse over, at det vitterlig var så nemt at bygge en hjemmeside op i WordPress. Vi har i øvrigt et WordPress kursus den 6. maj 2014! Nå, ikke mere reklame…

WordPress indeholder desuden mulighed for at du kan ændre design på nul komma fem, velvidende at sitet altså skal tilrettes det nye design (hvilket også er nødvendigt i andre CMS løsninger). Der findes i tusindvis af temaer (designs) til WordPress, og standarden er heldigvis at disse temaer designes til responsivt layout, så hjemmesiden også ser pæn ud på smartphones og tablets. Hvis du ønsker specielle funktioner på dit website, findes der i skrivende øjeblik omkring 30.000 plugins at vælge imellem. Bare kom i gang!

De store bruger også WordPress

Nogle af disse plugins gør det for eksempel superlet at integrere dit website med de sociale medier. Mange ønsker at koble hjemmeside og profiler på sociale medier sammen, og dette klarer WordPress som en mis. Man kan på enkel facon hurtigt koble hjemmesiden sammen med eksempelvis Facebook, LinkedIn og Twitter, hvis man ønsker det. Samme mulighed er til stede, hvis du ønsker at koble Intagram, Pinterest eller Tumblr til hjemmesiden.

WordPress udvikles løbende. Frivillige folk fra hele verden sidder i disse sekunder og forsøger på at gøre WordPress endnu mere brugervenligt og stærkt. Eventuelle fejl rettes konstant, og skulle du på et tidspunkt løbe panden imod muren i forhold til WordPress, vil du i 99% tilfælde altid finde hjælp via Google eller i WordPress grupper på Facebook, LinkedIn eller Google Plus. Du kan også spørge mig. Måske kender jeg svaret og kan hjælpe dig videre.

Kan du nævne nogen, som bruger WordPress, Allan? Ja da, mange bruger WordPress. Du befinder dig i disse sekunder på en hjemmeside udfærdiget i WordPress, og du finder flere eksempler ved at klikke på mine referencer. Og tjek så denne topliste over kendte brands, som bruger WordPress. Er du overbevist nu?

 1. Yahoo!

 2. Digg Blog

 3. eBay Blog

 4. Ford

 5. Samsung

 6. Wired

 7. Playstation

 8. People Magazine

 9. Mashable

 10. Network Solutions

 11. cPanel

 12. Forbes

 13. Mozilla Firefox

 14. Download.com

 15. TechCrunch

 16. Reuter’s Blog

 17. VW’s Think Blue Blog

 18. Rackspace

 19. NYTimes Blogs

 20. General Electronic (GE)

Ps. WordPress er gratis! Og jeg hjælper gerne virksomheder, som vil i gang med WordPressvidere.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.