Den rigtige DVD skive

Den rigtige DVD skive

Mange gange i min ”karriere” som it-ekspert er jeg blevet spurgt: ”Er prisen misvisende for kvaliteten af brændbare DVD-skiver”?
Svaret er ganske kort: Ja, det må jeg sige den er. Prisens afgørelse for mediets kvalitet er begrænset, og man kan nemt fare vild i denne utrolige store jungle af runde skiver. Et blik på eksempelvis Billigmedien.dk fortæller, at der skal et pænt overblik til at vurdere hvilke skiver der skal købes.

Jeg vil med det samme slå fast, at det ikke kan betale sig at købe de meget dyre skiver. Inde på mange e-shops kan man se brugerbedømmelser af de skiver de sælger, og dette er efter min erfaring de bedste bedømmelser at gå efter.

Det er ikke udseendet der tæller
Du kan nemt købt 100 DVDr skiver for omkring 200 kroner, men du kan også finde dem til 500 kroner, og hvad gør du så? Efter min mening kigger du på de bedømmelser brugerne har givet, og er de billige bedømt lige så godt som de dyre, ja så tager du altså de billige.
Mange tror at de dyre skiver er det bedste, pris kontra kvalitet, men den holder bare ikke her. Jeg har snart prøvet utrolig mange forskellige skiver af forskellige mærker, såvel som de billige og de dyre, og jeg lander som regel ved de billige.

Er der forskel på kvaliteten ved udseendet? Både og. Eller rettere: du kan godt købe nogle blanke skiver (de sølvfarvede), og dem har jeg ikke altid haft god erfaring med. Fejlprocenten kan være høj, og så bliver det jo en dyr skive i sidste ende, hvis der går for mange til spilde.
Printable skiver er lavet til at man kan printe direkte på dem, og det er stort set den eneste forskel. De skiver med skrift – og som regel ikke så ”pæne” – er lige så gode, men igen: der er forskel på mærket. Og dette gælder alle skiver. Det kan ganske vist godt være de er ”åh så flotte”, men det holder ikke hvis du laver fejl på hveranden skive.

Hvilket mærke skal jeg så vælge?
Er du stadig i tvivl om, hvilke skiver du bør koncentrere dig om, så har jeg en klar holdning, som du kan købe eller lade være. TUFF DVDr er absolut et interessant emne, og hvorfor så det? De er billige, ligger omkring de 200 kroner for 100 styk, og selv om de er grimme, er det en af de bedste skiver jeg har rørt ved til dags dato.
RITEK laver også skiver i superkvalitet, men de lidt dyre. Her skal du passe lidt på, for RITEK har desværre lavet en discount-udgave af deres skiver, og de er absolut ikke værd at skrive om her. Hold dig fra dem.

Og så er der Prodye Black! Hold dig fra dem. De bliver brændt fint, men skal du kopiere dine data ind igen, opstår der problemer. Jeg har aldrig prøvet en skive hvor det lykkedes mig at få det kopieret ind på harddisken igen, og så er der ikke meget ved en ellers fuldent back-up.
BULKPAQ! Dem rører jeg ikke med en ildtang mere, ganske enkelt på grund af for mange fejlbrændinger.
 
Dette er bare et lille udpluk af mange af de skiver, og du skal huske på, at ovenstående er min erfaring. Du kan have gjort dig andre erfaringer, men for dem der ikke ved noget som helst om dette emne, vil jeg råde jer til at følge mine henvisninger. Så tror jeg ikke du går helt galt i byen.

Tjek priserne hos www.billigmedien.dk – der finder du et godt tilbud.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.