Den elektroniske forurening

Den elektroniske forurening

Jeg har skullet vænne mig til den elektroniske smog, der efterhånden omkranser min hverdag, når jeg en sjælden gang bevæger mig ud i dagslyset. I dag er der meget isenkram omkring os i luften, og diskussionen om den trådløse verdens konsekvenser for mennesket er bestemt værd at bruge lidt tid på fremover. Tekniske begreber som bluetooth, access points og wireless network smyger sig op ad vores fysiske tilstedeværelser, og vi slubrer det meste af det i os uden egentlig at være helt sikre på, om det egentlig er helt godt for vores sundhedstilstande.

Elektrosmog
På nuværende tidspunkt kender vi ikke de langsigtede konsekvenser for vores trådløse tilværelse, og alligevel fortsætter udviklingen med hastige skridt og vi har selv svært ved at følge med. Jeg er personligt ikke et hak bedre end mange andre. I går bestilte jeg et trådløst netværk til huset, hvor disse ord forfattes, og jeg må nok konkludere at mit indkøbsforsvar er en anelse tyndbenet: når trådløs kommunikation er så udbredt i samfundet, så sker der nok ikke noget ved det…

Samfundet har ændret sig markant, og den teknologiske udvikling fræser derudad med 180 kilometer i timen. Er det mennesket der tilpasser sig teknologien eller er det omvendt? Hvem skriver dagsordenen til den teknologiske generalforsamling, og er den varslet i god tid?
Uden at vi selv ved af det, har vi længe været omgivet af trådløse energier. Fjernsynskiggeri, arbejde foran computer, brug af mobiltelefoner og måske en bopæl i nærheden af tykke højspændingskabler gør at de fleste af os har elektrosmoggen omkring ørerne dagligt, og måske får den skyld for utallige sygemeldinger i årene der kommer.

Er du ramt af elektrostress?
Alle disse trådløse påvirkninger fra computere, satellitter, mobilmaster, radarer og mobiltelefoner forstyrrer ifølge forskere kroppens energisystem. Denne indgriben i vores indre balance kaldes med et fornemt ord for elektrostress, og problemet med de trådløse mekanismer i samfundet er måske, at de ikke er synlige for det menneskelige øje. Læge og sundhedskonsulent Carsten Vagn-Hansen siger det klart og præcist: – Mennesket er en elektrokemisk organisme, der påvirkes af selv meget små elektromagnetiske påvirkninger. Tænk på i et fly må man ikke bruge mobiltelefonen, da det kan ødelægge styringen med mere med fare for alle i flyet. Og det er langt mindre kompliceret elektronik end menneskets hjerne.

De vibrerende frekvenser, som luften er fyldt med, stresser os mere end vi måske er klar over, og menneskets immunforsvar er faktisk svækket de seneste år. Forklaringen skal måske findes i den elektroniske sovs af hjælpemidler, som vi ukritisk anvender og som vi næppe kan undvære.

Symptomer på elektrostress

    * Træthed (unormal træthed)
    * Udbrændt og total udmattet – ingen energi
    * Hovedpine, migræner og svimmelhed
    * Irritabilitet og ”kort lunte”
    * Tendens til depression og hyperaktivitet
    * Kvalme, appetitløshed, følelse af ubehag og fordøjelsesbesvær
    * Psykiske problemer af forskellig art
    * Koncentrationsbesvær og nedsat skelneevne
    * Hukommelses- og indlæringsproblemer
    * Søvnbesvær og søvnløshed – føler sig ikke udhvilet
    * Hjertekar problemer – forhøjet blodtryk
    * Hudproblemer (især i ansigtet)
    * Synsforstyrrelser
    * Høreforstyrrelser (Tinnitus)
    * Svækket immunsystem – nedsat immunforsvar
    * Hormonbalancen ude af kurs
    * Allergier og hyppige infektioner

Kilde: www.vindvind.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.