Den bærbare i øjenhøjde

Den bærbare i øjenhøjde

En dansk arkitekt og designer præsenterer en flot stander, der sikrer bedre arbejdsvilkår med den bærbare computer.

Der sælges bærbare computere som aldrig før. I mange år har det været mest almindeligt at købe den stationære computer med kabinet, skærm, mus og tastatur, og selv om de sjældent pynter i stuen eller på kontoret, er folk upåvirket fortsat med at investere i de store og ofte meget grimme computere. En af årsagerne til dette købsmønster har uden tvivl været prisen. Stationære computere er ofte billigere end de bærbare computere set i forhold til ydeevne, men de senere år er priserne på de bærbare faldet markant. Derfor er det i dag meget enkelt at anskaffe sig en bærbar pc til omkring 4.000 kroner. For denne sum penge får man en bærbar pc, som magter de fleste ”hverdagsopgaver” på hjemmekontoret, og det er oven i købet inklusiv Windows styrestem og i visse tilfælde forskellige ”bonuspakker” i form af andet software.

Har man et styresystem liggende, som må genbruges til andre computere, er det muligt at købe en bærbar pc til cirka 3.300 kroner, hvis man tjekker efter på EDBpriser.dk. For mange mennesker har den bærbare pc dog visse ulemper. Tastaturet er mindre, den indbyggede mus kan være svær at styre, og så er placeringen af skærmen knap så ergonomisk korrekt. Disse ulemper kan der rådes bod på ved at investere i en lille, ny sag fra det danske firma Notebookup.com.

Brugte en gammel papkasse
Opfindelsen er en stander i et enkelt og meget stilrent design, som er skabt af designer og arkitekt Morten Kokkendoff fra Århus. For et stykke tid siden fik Morten ideen til standeren. Dels opstod ideen på baggrund af en øm nakke og dels et besøg på en virksomhed. Morten Kokkendoff fortæller: – Ideen til standeren til bærbare computere er opstået, da jeg selv i perioder gik til kiropraktor, fordi jeg sad og ”krøllede” mig sammen foran den bærbare pc. Da jeg en dag var på besøg i en virksomhed, så jeg lidt tilfældigt en ansat, som havde placeret sin bærbare computer på en grim, gammel papkasse for at få skærmen i øjenhøjde.

Dermed var ideen til Notebookup født, og de næste mange måneder arbejdede Morten Kokkendoff på at tegne og udvikle sin ide. Han er uddannet arkitekt og designer fra Arkitektskolen i Århus, og til dagligt driver han en tegnestuen Kokkendoff Design og Indretning. Ideen er nu ført til standeren, som er en æstetisk nydelse, og som bestemt lader den bærbare computer komme til sin ret – også i stuen.

Godt for ryg og nakke
Notebookup passer til alle computere med skærme på 12 til 17 tommer. Standeren er udført i klar karyl, og den minimale vægt betyder at man let og ubesværet kan flytte standeren fra eksempelvis skrivebord til mødebord. Standeren er udført i et pænt ”Z-design”, hvor den midterste del har fået tilføjet et hul med plads til diverse kabler og ledninger. Morten Kokkendoff anbefaler nemlig at man kobler eksternt tastatur og mus til computeren. – For at leve op til de krav, som Arbejdstilsynet stiller til arbejde ved skærm, er det en god løsning at koble et ekstra tastatur og mus til den bærbare computer. Dette gøres let via USB-porten, og ved at følge dette råd, får folk en elegant og fleksibel løsning. Fysioterapeuter anbefaler at computerskærmen er placeret således at den øverste skærmkant er i vandret højde med øjnene. Ved at anvende Notebookup hæves skærmen til øjenhøjde, og dermed får man has på den lave højde, som skærmen på en bærbar pc medfører, siger Morten Kokkendoff.

Når man køber standeren, følger fire store og fire små gummidupper med. Når dupperne er monteret korrekt på standeren, vil den bærbare pc stå godt og solidt. Personligt anvender jeg selv i forvejen en stander til min bærbare pc i KursusCentret, men med Notebookup har jeg fået en langt flottere stander til skrivebordet. Der er bestemt ikke noget æstetisk over det rod, som præger mit arbejdsbord, så med Notebookup er der chance for at jeg bliver lidt mere disciplineret, når det handler om orden.

www.notebookup.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.