De trælse forkortelser

De trælse forkortelser

Wow. Er der noget der rumsterer på nettet, så er det forkortelser i alskens afskygninger. ROFL, FYI, ASAP, LOL og jeg skal give dig, skal jeg. Disse forkortelser er i mange sammenhænge ganske udmærkede, idet det er hurtigt at skrive, og i mange situationer nemme at forstå. Men der hvor det for alvor går galt, er når de bruges i sammenhænge, hvor modtagerne af budskabet står som Moses ved Kattegat: hvad dælen betyder det, når der står Daisy aka Dronning Margrethe? Med andre ord: tænk dig godt om inden du bruger disse forkortelser.

Det gælder især, når det sker i jobmæssig sammenhæng. Her nytter det ganske enkelt ikke, at du tager det for givet, at modtageren fatter budskabet, hvis du tager forkortelser i brug. Det er nemlig langt fra alle, som er på sms-bølgelængde. Forkortelser bruges i flæng, når det handler om sms-beskeder på mobilos, men at overføre dette system til mail-korrespondence er bestemt ikke velegnet. Slet ikke hvis det som sagt gælder i erhvervslivet.

Skriv For your information i stedet for FYI
Skriv As soon as possible i stedet for ASAP
Skriv Laughing out loud i stedet for LOL

Med mindre du er sikker på at modtageren i den anden ende er med på, hvad du mener. For så er forkortelserne jo intelligente nok.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.