De farligste steder på nettet

De farligste steder på nettet

Uha uha. Nettet er et farligt sted med mange farer. Virusser, bombeopskrifter, porno og pædofile fæhoveder hærger derude, så det er med at passe godt på, når du klikker fra link til link. Nettips ville gerne advare imod sådanne websites, men problemet er at de forsvinder næsten lige så hurtigt som de opstår. Derfor vil vi hellere gengive nogle links til de farligste steder på nettet – vel at mærke links som PC Advisor bringer i artiklen The 17 most dangerous places on the internet (link nederst).

Trussel 1: Flash på hjemmesider
Det er almindeligt kendt, at teknologien flash kan misbruges af grumme mennesker. Det er meget nemt at gemme ondsindede ting i flashfiler, og selv om du synes at hjemmesidens indhold ser ufarligt ud, kan det være noget af et hvepsebo. Derfor skal man være opmærksom på flash cookies, og gør dig selv den tjeneste at du hele tiden har nyeste version af flash-afspilleren på din pc.

Trussel 2: Korte links
Det er blevet utroligt populært med de såkaldte korte URLs. Nettips har tidligere skrevet om Googles kortelinksservice, Goo.gl, men der findes også andre lignende services, for eksempel Bit.ly. Disse tjenester er såmænd smarte i forhold til at man sparer på antallet af karakterer, men de er også giftige idet banditter snildt henviser til ubehagelige steder på nettet. Disse henvisninger bliver såmænd bare pakket ind i en kort URL, også er vi lige som på den…

Trussel 3: E-mail
Ja, vi får jo masser af mails efterhånden. Vores indbakker fyldes op af spændende beskeder fra nær og fjern, men desværre fyldes indbakkerne også af skidt, ragelse og humbug. Pas derfor på e-mails med vedhæftede filer, phishing-forsøg og hvad der ellers er af trælse elementer. Er du i tvivl om en mails lødighed, bør du slette skidtet.

Trussel 4: Fildeling, Sonnyboy
Mange synes det er smart at dele filer med hinanden, og fildeling bruges ofte af folk, som gerne udveksler ulovlige kopier af film, musik, spil og programmer. Problemet er at fildeling foregår på tværs af alt, og at man derfor ikke ved hvorfra filerne stammer. Faktisk er det sandsynligt at man en skønne dag downloader fra et virusbefængt sted. Bittert, Sonnyboy.

Trussel 5: Falske antivirusprogrammer
Bedst som man sidder og surfer på nettet, får man måske pludselig en besked om, at ens harddisk er befængt med virusser, og at man bør installere et givent antivirusprogram. Desværre er der ofte tale om falske antivirusprogrammer, og de hjælper dig ikke af med skidtet. Tværtimod. Hvis man udsættes for sådanne lumske programmer, bør man straks rense computeren grundigt.

Læs mere om faren på din smartphone, kedelige pdf-filer, uhyggelige gratis-sites og meget mere hos PC Advisor

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.