De farlige mails

De farlige mails

Dag efter dag vælter der e-mails ind i min indbakke. Nu er det ikke e-mails fra folk jeg kender, der udgør hovedbestanddelen af disse mails. Faktisk er der en masse ragelse imellem, som jeg gerne var foruden. Denne uønskede post, også kaldet spam, udgør en stor del af indbakkens indhold, og hvis jeg ikke havde et godt spamfilter i Gmail, ville jeg miste lysten til at læse elektronisk post. Der dukker nemlig en masse luskede meddelelser op, og somme tider får man næsten lyst til at klikke sig ind og læse budskabet. Det kan bare ikke anbefales. Hold nallerne væk og slet skidtet. Især hvis det har karakter af nedenstående:

Breve fra Nigeria
Ja, hvis du modtager et af de såkaldte Nigeria-breve, så vær vis om, at der er mange mennesker, som forsøger at narre penge ud af dig. Fattige enker, forladte millionøser og hvad ved jeg beder dig om at hjælpe dem med et beskedent beløb. Så vil du blive belønnet med millioner af dollars. Lad være. Det er fusk. Du bliver snydt, hvis du begy nder at overføre penge. Nu er du advaret.

Den store gevinst
Det samme er gældende med den helt store lotterigevinst. Jeg har adskillige gange vundet mange millioner dollars og euro i lotterier, jeg end ikke har deltaget i. Tyske, hollandske og amerikanske lotterier er de hyppigste af slagsen, men sig til dig selv, at det nok ikke passer. For det gør det ikke.

Phishing
Pas også på mails fra virksomheder og servicetjenester du kender. Det kan for eksempel være din bank eller din mail-udbyder, der beder dig om at ændre dit kodeord. Det skal du i 99 procent holde dig fra. Kontakt hellere banken eller hvem det måtte være og spørg, om det passer. Det gør det nemlig sandsynligvis ikke.

Vedhæftede filer
Endelig bedes du være opmærksom på mails, som har vedhæftede filer. Virusmagere finder det ustyrligt morsomt at inficere computere, og det sker nemmest ved at slippe fanden løs pr. elektronisk post. Og det er forholdsvis nemt. Så hvis du modtager en skummel vedhæftet fil, der for eksempel hedder wozniaki_naked.zip, så slet den, for indholdet er ikke kanel, men skidt.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.