De elskede firmaer

De elskede firmaer

På CNN så jeg forleden dag en liste over de 50 mest anerkendte firmaer i verden. Sådanne toplister er ofte underholdende, fordi man af og til bliver ganske overrasket over hvem der ligger i top ti og hvem, som må tage til takke med sekundære placeringer. Jeg spejdede efter danske virksomheder, men måtte tørt konstatere, at vi umiddelbart ikke har noget at gøre på sådan en rangliste. Da den konstatering var faldet på plads, gik jeg naturligvis i gang med at scanne efter it virksomheder. Nettips er jo for nørder, så vi skal for god ordens skyld fokusere på nørderierne herinde. Ikke overraskende står it for en del af virkeligheden, hvilket listen her beviser.

På førstepladsen kommer Apple nemlig. Steve Jobs kan fra sin plads i himlen bemærke, at hans indsats virkede. Med iPod, iPad og iPhone fik han bevist, at Apple er det mest elskede brand i øjeblikket. Apple har dog et par it virksomheder lige bag sig. På andenpladsen kommer online butikken Amazon, mens Google ”kun” får tredjepladsen. Det er uden tvivl en fjer i hatten for Apple, som konstant kæmper for at bevare markedsanedele – en kamp, der er blevet sværere med tiden, efter at mange andre fabrikanter producerer smartphones og tablets i topklasse.

På fjerdepladsen kommer Berkshire Hathaway, som jeg ikke vidste hvad var. Men det er altså et holdingselskab der opererer med fokus på forsikringsbranchen. På femtepladsen kommer Starbucks, der er kendt for sine mange kaffebarer verden over. Dernæst følger Coca-Cola, Disney, FedEx, Southwest Airlines og General Electric på tiendepladsen.

Skal jeg som it interesseret dansker kommentere andre placeringer, kunne det være:

  • IBM kommer ind på 16. pladsen
  • Samsung får 21. pladsen
  • Microsoft må overraskende nøjes med 24. pladsen
  • Goldman Sachs får 33. pladsen (ikke et ord om DONG)
  • Facebook kommer ind på plads 38
  • Ebay får 44. pladsen
  • Intel bliver nummer 47
  • Cisco kommer ind på plads 49

Listen er altså fremkommet på basis af det ry og renommé de enkelte virksomheder har. Cirka 4.000 mennesker blev spurgt, og her må jeg vist nok konstatere at det udelukkende var amerikanske virksomheder, der var i spil. De adspurgte skulle nævne 10 virksomheder, som de anså for at være de mest populære i USA.

http://money.cnn.com/magazines/fortune/most-admired/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.