De bedste trådløse høretelefoner

De bedste trådløse høretelefoner

Så fik jeg en ny favorit, når det handler om de bedste trådløse høretelefoner. Plantronics er ude med en splinterny høretelefon (headset om man vil), som hedder BackBeat Pro. Med dette headset får du pludselig gedigen lyd i øregangen uden at skulle være afhængig af den traditionelle og generende ledning fra headset til smartphone eller computer. Alt foregår trådløst via Bluetooth, og det fungerer helt upåklageligt. Det kræver naturligvis en opladning af høretelefonerne for at få det hele til at spille, men når BackBeat Pro holder 24 timers musik og aflytning på én opladning, er der ikke noget at være bange for.

Jeg har mange gange haft trådløse i ørerne, men fælles for de tidligere oplevelser har været, at disse høretelefoner skulle proppes ind i ørerne. Jeg indrømmer at det er supersmart, og at de ikke er særligt synlige. Mit problem er imidlertid, at jeg ganske enkelt har svært ved at proppe dem ordentligt ind i mine tinnitus plagede ører. Det betyder at de efter x antal minutters brug begynder at falde ud af øret. Og det er belastende, når lyden pludselig bliver væsentligt forringet, fordi ørestikkerne sidder elendigt i øret.

Behageligt headset

Sådan er det ikke med Plantronics BackBeat Pro. Her er der tale om et godt og gedigent sæt høretelefoner, som i moderne jargon måske med rette kan kaldes for hørebøffer. Det er nemlig en fornøjelse at have disse BackBeat Pro – også flere timer ad gangen. Min prøve skete en fredag aften i 4 stive timer, efter at familien var gået til ro. Det blev til fire gode timer foran YouTube, hvor musik fra Walkabouts, Tim Christensen, Kashmir og Allah-Las var med til at afprøve BackBeat Pro.

Og det er altså virkelig en fornøjelse at have ordentlig vellyd på ørerne. Der er lagt ordentlige enheder ind i BackBeat Pro, og den helt eminente støjreduktionsteknologi gør, at udefrakommende støj fjernes på magisk vis. Dette er specielt attraktivt, hvis man sidder i et støjende fly eller i et kontormiljø, hvor snak og telefoner hurtigt kan ødelægge den musikalske gode stemning. Med støjreduktionen afskærmer du pludselig lydene omkring dig, og du kan fokusere på din musik. Denne støjreduktion kan lade sig gøre via en indbygget dobbeltmikrofonløsning, og hvis du på et tidspunkt har brug for at tale med folk omkring dig, kan du med et enkelt tryk fjerne støjreduktionen, så d atter kan føre almindelige samtaler uden at fjerne høretelefonerne.

Alt foregår trådløst, og du kan altså lytte til musik 24 timer på en opladning. For en sikkerheds skyld kan du tage det medfølgende 3,5 kabel i brug, hvis du løber tør for strøm. Men tilbage til kvaliteten. Jeg har i mange år sat pris på god lyd, især i høretelefoner, og mine tidligere erfaringer har gjort at jeg foretrækker mærker som AKG, Beyer Dynamics og Sennheiser. Nu føjer jeg Plantronics BackBeat Pro til listen. Man får en fyldig og sprød bas, og diskant og mellemtone er bestemt også i topkvalitet. Jeg bemærkede en vis forsinkelse imellem billedet på YouTube og lyden i BackBeat Pro, men dette kan skyldes at jeg havde placeret min MacBook et stykke for langt væk fra hvor jeg sad. Plantronics meddeler at man kan bruge dem trådløst i op til 100 meters afstand fra computer, tablet eller smartphone. Dette har jeg endnu ikke afprøvet.

Den flinke dirigent

En af de dejlige finesser i BackBeat Pro er desuden at hvis man tager høretelefonerne af, stopper musikken automatisk. Jeg er begejstret for Spotify, og her er det jo ret smart, hvis man lige tager hørebøfferne af, at musikken stopper der, hvor man er nået til. Når du tager dem på igen, fortsætter musikken. Smart tænkt af Plantronics. Husk også at det er et headset, så du kan bruge det, hvis der kommer indgående opkald på din smartphone. Den behagelige stemme fortæller at nogen vil i kontakt med dig, og samme stemme fortæller også, hvis du skal overveje at foretage en opladning af BackBeat Pro.

Plantronics BackBeat Pro er et virkelig lækkert headset, som byder på rigtig god lyd og vældig behagelig komfort. Høretelefonerne kan foldes sammen, så de ikke fylder så meget i tasken, som i øvrigt også følger med. Bemærk også at du kan slutte dem til din Android smartphone via NFC. Prisen for Plantronics BackBeat Pro er lige under 2.000 kroner. En betragtelig sum penge, men hvis du sætter pris på god lyd og lækker komfort, er BackBeat Pro absolut et headset som du bør teste af hos nærmeste forhandler. Tjek eventuelt hos Headsetshop.

http://www.plantronics.com/us/product/backbeat-pro

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.