Database til film

Database til film

Har du en pæn samling af film i flere afskygninger? Danske og udenlandske? Gyserfilm og action? Komedier og romantik? Synes du at det er svært at holde styr på alle film, skuespillere, instruktører, komponister og hvad der ellers er af spændende informationer i sådan en film database?

Så overvej at hente denne gratis database, som vel egentlig er et gratis database program, hvor du administrerer alle dine film fra ét sted. Programmet hedder Media Companion og skal roses for mange fine detaljer, som gør det nemt at vedligeholde en film database. Man skal ganske vist lige vænne sig til brugerfladen i databasen, men når kendskabet først er på plads, vil du nok ikke undvære denne database.

Når Media Companion er installeret, kan du bede databasen om at scanne dine drev igennem, hvis du skulle have film liggende på harddisken eller et andet drev koblet til computeren. Og det er jo netop her at det bliver smart, for hvis programmet opdager film, vil det automatisk hoppe ud på internettet og downloade informationer om filmene. Disse informationer hentes via filmdatabaser som eksempelvis IMDB, og lægges ind i din personlige film database helt automatisk. Dette inkluderer masser af oplysninger om filmen, skuespillere og you name it. Desuden hentes trailers, fotos af skuespillere og screenshots ind, så databasen bliver lidt pænere at betragte og anvende. Media Companion kan også bruges, hvis du er til tv serier.

Skulle databasen løbe ind i problemer med at finde informationer om en given film, vil du hurtigt registrere dette i programmet. Så må du iklæde dig arbejdshandsker og selv fodre databasen med informationer. En af de finesser jeg ikke afprøvede, var at man kan eksportere informationerne til en HTML-fil, som man for eksempel kan bruge på en website. Bemærk at du skal have .net 4.0 klienten installeret på din computer for at Media Companion virker. Du skal hente 6 MB, inden du kan installere Media Companion. Men så har du også snart en god, gratis film database på din computer.

http://mediacompanion.codeplex.com/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.