Cykel GPS fra Mio

Cykel GPS fra Mio

Cykel GPS på styret! Jo, det er virkelighed, men lad os lige tage en lille forhistorie først. Her i huset investerede vi for et par år siden i en cykelholder fra Thule. Vi er efterhånden tre voksne, der godt kan lide at tage på tur, og vi fandt ud af, at det var vældig rart at tage cyklerne med os på tur. Vi har således holdt ferie i Tyskland og Danmark, hvor cyklerne blev bragt med bagpå bilen, og det er der kommet en masse behagelige oplevelser ud af. Man sanser mange flere ting, når man sidder på cyklen i forhold til at sidde bag et dødsygt rat i bilen. Kassel i Tyskland er et fremragende sted at tage hen. Kassel er fyldt med mange forskellige cykelruter, og selv om mange forbinder Kassel med nogle voldsomme bakker, bør man ikke snyde sig selv for pragtfulde cykelruter langs floderne i området. Det gjorde vi et år, og eneste malurt var, at vi en gang imellem cyklede en smule forkert. Her kunne vi godt have brugt en cykel GPS. Men det har vi nu!

En cykel GPS fra Mio er nemlig blevet en bestanddel i husets cykeludstyr. Denne cykel GPS hedder Mio Cyclo300, og der er tale om en cykel GPS i høj kvalitet. Og hvorfor så anskaffe sig en cykel GPS, hvis man har et godt opdateret kort i gammeldags papirformat på sig? Jo, det korte svar er at man med en cykel GPS altid har opdaterede ruter på sig, mens det længere svar vil lyde, at der findes en lang række fordele ved en cykel GPS, som kan meget mere end blot at vise vej. Det er Cyclo300 et særdeles godt eksempel på. Efter blot få timers brug står det klart, at vi nødigt vil undvære sådan en cykel GPS fremover. Jamen, hvad kan den så, den smarte cykel GPS fra Mio?

Cykel GPS med cykelruter i 22 lande

Det primære mål med anskaffelsen af sådan en cykel GPS er, at man fremover ikke behøver at tænke på besværlige kort, der altid er bøvlet at stå med, mens fingre er pakket ind i cykelhandsker og hjelmen varmer på hovedet, samtidig med at man forsøger at holde balancen på cyklen. En cykel GPS sætter man fast på styret, og herefter kan man roligt sætte sin lid til, at den nok skal guide dig hvor du gerne vil hen. Der er naturligvis mulighed for at indtaste en destination, og ud fra din nuværende position går der ikke mange sekunder før at din cykel GPS straks foreslår cykelvenlige ruter. Der er nemlig installeret cykelruter i GPS’en, og det gælder for store dele af Vesteuropa (22 lande). Disse kort opdateres hver tredje måned, og opdateringen klarer du nemt og hurtigt via din computer. Da jeg sluttede min cykel GPS til min Windows computer, gik der ikke mange sekunder før et opdateret kort blev hentet ned til GPS’en. Smart!

Men det smarte ved sådan en cykel GPS er også, at man altid har gode forslag til ruter lige ved hånden. Forestil dig at du pludselig står i et område i Østrig, hvor du godt kunne tænke dig at cykle rundt. Hvilken vej skal du vælge? Denne Mio Cyclo300 har indbygget en menu, der passende hedder Surprise me! Altså ”Overrask mig” på godt dansk. Her kan du vælge at cykel GPS’en skal komme med 3 forskellige cykelruter i området, men du kan også angive at du ønsker en cykelrute på fx 25 km. Denne funktion vil uden tvivl blive en yndet én af slagsen på fremtidige cykelture i Danmark og udland. Surprise me vil nemlig altid foreslå de bedst egnede ruter til cykler.

Hjælp til cykelsmed og spisesteder
POI i Mios cykel GPS skal dog også have et ord med på vejen. POI står for Point Of Interest og dækker over muligheden for hurtigt at finde forskellige steder. Det eksempelvis være en cykelbutik eller cykelsmed. Det er jo ret trist at stå på et ukendt sted og pludselig få defekt. Hvor tager man så hen for at få assistance? POI hjælper dig på rette kurs, og snart har du forhåbentlig fået kvalificeret hjælp af en lokal cykelsmed. POI anviser dog også steder som eksempelvis sygehuse, skadestuer, spisesteder, pengeautomater, indkøbssteder, politistationer og meget mere. Hvis man står i en nødsituation er POI en uovertruffen førstehjælper i din cykel GPS.

Kortene i Mios cykel GPS baserer sig på OpenStreet Maps og med adgang til 22 forskellige landes cykelruter er du snart på rette vej, vil jeg mene. Hvis du somme tider ville ønske at du havde skrevet en bestemt rute ned, så indeholder denne cykel GPS mulighed for at ”optage” den rute, du cykler på. Det smarte er desuden, at hvis du installerer et medfølgende program på computeren – det hedder Mio Share – så kan de dele dine ruter med vennerne. Netop deling er blevet meget populært i befolkningen, så hvorfor ikke fortælle vennerne om de gode ruter?

Batteri i op til 12 timer
En vigtig ting i en cykel GPS er naturligvis batteri levetiden. Det nytter ikke at tage på tur med en cykel GPS, hvis den går ud efter få timers brug. Det må jo formodes at man ofte er på farten i mere end 4-6 timer. Hvis man anvender Mio Cyclo300 på fornuftig vis – det vil sige med en passende lysstyrke samt optagefunktion – så holder denne cykel GPS i op til 12 timer. Den gennemsnitlige holdbarhed er 8 timer, og det skulle række fint, indtil du lander på din destination, hvor du naturligvis tanker ny strøm på GPS’en, mens du velfortjent drikker en iskold øl eller vand. Imens kan du passende tjekke gennemsnitsfart, kalorieforbrug og andre statistikker, der lagres i cykel GPS’en.

Når du tager Mio Cyclo300 i brug første gang, hjælper en guide dig igennem selve igangtagningen. Sprog, tid og sted kan med fordel indtastes, og efter få minutters arbejde, er du ved at være klar til at spænde din nye cykel GPS fast på cykelstyret (husk at lade den helt op, inden du cykler af sted første gang). Mio Cyclo300 er vandtæt og kan klare moderate mængder af vand. Hvis du oplever styrtregn, anbefaler jeg dig dog at putte denne cykel GPS i lommen. Der medfølger spænder og gummidutter så du kan montere GPS’en på styret. Vejledende pris for Mio Cyclo300 er 2.400 kroner. Mange penge, vil nogen sikkert mene, men hvis man nyder at komme ud at opleve naturen på cykel, er pengene givet godt ud. Og nu er det slut med at fare vild i områder man ikke kender. Humøret har allerede fået et løft i den rigtige retning. Takket være en cykel GPS.

http://eu.mio.com/en_eu/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.