Crapware – et nødvendigt onde?

Crapware – et nødvendigt onde?

Mange nyder at downloade programmer fra nettet. Og det er da også helt forståeligt. Der er penge at spare ved at downloade gratis programmer frem for at hive Dankortet op ad lommen og betale penge for software, der måske er “bare” er tilsvarende de gratis alternativer. Der er virkelig mange kvalitetsprogrammer på nettet, som man ikke behøver at betale for, men somme tider følger der lidt ekstra bonus med i posen. Bonus, der vel at mærke er rigtigt træls.

Navnet er crapware – software, der er mere til besvær end til fornøjelse. Jeg husker stadig, da jeg brugte Messenger, chatprogrammet fra Microsoft. Her kunne man downloade en ekstra tillægspakke fra et firma, og de kaldte pakken for Messenger Plus. Gemt dybt inde i installationsproceduren kunne man læse at man også installerede et andet program mod at anvende den gratis Plus-pakke. På den måde hev jeg et irriterende program ind på harddisken samtidig med at Messenger Plus lå “gratis” og spillede med. Det er så belastende at man næsten bliver “narret” til at installere sådant crapware, og nogle producenter er værre end andre, når det handler om at liste lidt ekstra “godter” med i bagagen.

Apple på den sorte liste
InstantFundas, som er en blog, har skabt en liste over freeware, som lister lidt ekstra guf på bordet, og hvis man glemmer at se ordentligt efter under installationen, risikerer man at få installeret ekstra crapware ombord i maskineriet. Denne liste kan betragtes på linket nederst, men lad Nettips nævne et par “anerkendte” programmer, der er landet på den sorte liste. Først nævnes den gode freeware, mens “bonussen” angives bagefter. Pas nu på…

  • Ad-Aware – Google Chrome
  • Apple’s Software Updater – Safari Browser, QuickTime, iTunes
  • BitTorrent 6.1.2/6.3 – Ask Toolbar
  • FLV Player – Yahoo! Toolbar
  • Foxit Pdf Reader – Ask Toolbar og eBay genveje
  • IrfanView – Google Toolbar og Google Desktop Search
  • PhotoFiltre – Ask Toolbar
  • Windows Live Installer – Windows Live værktøjslinje

www.instantfundas.com/2011/02/list-of-software-installers-that-bundle.html

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.