Crappy Software

Crappy Software

Fyld, overpriser samt programmer, der koster alt for meget af ens tid. Hans-Georg brokker sig.

Der er en del firmaer der burde have røde ører over det de går og foretager sig, nemlig firmaer som knalder en 90 dages prøveversion af deres antivirus ind på folks nyindkøbte pc. Her er McAffee, Norton, Symantec Anti-Virus nok de værste. Jeg har flere gange oplevet at folk troede at de havde en fungerende antivirus kørende, men for sent opdagede at den var udløbet for flere måneder siden.
Som om det ikke var slemt nok, så kan det være en rimelig belastende opgave at fjerne skidtet igen, så her skulle de virkelig skamme sig.
Hvis man er interesseret findes der udmærkede freeware programmer, der sagtens kan løse opgaven, her iblandt AVG og AVAST. Jeg har dog til mine maskiner valgt betalingsprogrammerne fra Kaspersky samt Eset. Men som sagt, det er smag og behag.

Når vi snakker PDF filer, så har Adobe haft en førerrolle i lang tid, men programmet virker efterhånden som en kolos på lerfødder, så hvis du kun en gang imellem har brug for at kunne se PDF filer, så ville et program som Foxit Reader måske være bedre egnet.

Grimme Firefox
Browsere og toolbars kan være et kapitel for sig. Toolbars der lige bliver smuglet med ind, når du henter et eller andet program, vidner om at firmaet ikke tager kunden alvorligt, og her har Yahoo nok været de værste. Jeg vil foreslår at du selv bestemmer hvilken du vil bruge.
Af almindeligt brugte browsere er Internet Explorer 6 og 7, Firefox samt Safari nok de mest benyttede. IE6 virker efterhånden lidt antikveret og ikke så sikker mere. IE7 har jeg på min Vista maskine og den kører upåklageligt. På begge maskiner har jeg også Firefox, der virker utroligt hurtig, men jeg må indrømme, at jeg også finder den utrolig grim. Safari har jeg også, og jeg synes den virker pæn, rimelig hurtig, men jeg stadig et horn i siden på Apple, fordi de smed en lille pakke med uden at oplyse det. Den gav besked om at der var opdateringer til iTunes og QuickTime. Jeg bruger i øvrigt hverken iTunes eller QuickTime.

Hvis du lige som mig ikke er særlig begejstret for QuickTime så er der mulighed for at hente QuickTime-Alternative, der også kan bruges til at afspille de samme filer som QuickTime. Windows Media Player kan måske have sine fordele, men hvis du er interesseret i en afspiller der ikke altid får hikke over den ene eller anden codec, så ville jeg til enhver tid vælge VLC. Den er måske ikke den pæneste, men den æder alt.

Selv om der er alternativer til iTunes, blandt andet foobar2000, så vil de fleste, som allerede har givet en overpris for deres iPod sikkert beholde iTunes, da det hører med når man vil blære sig over for vennerne.

MSN Messenger, Digsby, Pidgin , Miranda, Trillian eller Meebo kan jeg nok ikke skrive så meget om, da jeg regner alle programmer af den slags som komplet tidsspilde. Du kan bruge oceaner af tid på at følge med i vennernes sladrehistorier, få en virus og så bruge endnu mere tid på at besvare en hel masse irrelevante spørgsmål.

Det er sikkert ikke alle der er enige, så det vil være fint hvis der er nogen der har gode forslag.

Ideen til artiklen fik jeg hos Lifehacker.com. 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.