Computerskærm som briller

Computerskærm som briller

Nå, nu sidder du med garanti foran en skærm af en eller anden slags. Det kan være en traditionel computerskærm, måske ved en notebook, ved en tablet eller smartphone. Men du sidder og stirrer på en skærm, som er placeret i dit synsfelt, og omkring skærmen er der tusindvis af ting, der måske forstyrrer dit blik, men du forsøger at holde fokus på denne tekst.

 

Men sådan behøver det ikke at være. Du kunne for eksempel købe et par Carl Zeiss briller, hægte dem på næsen og så ellers sidde i ro og mag og betragte alt, hvad der sker på skærmen. Brillerne hedder Cinemizer OLED, og der er helt bogstaveligt tale om en skærm, der er indbygget i et par briller. Med sådan en brille kan du altså eksempelvis sidde og se en film uden at blive forstyrret af omgivelserne. Brillerne er primært udviklet med henblik på filmkiggeri og spil, men de kan også bruges til andre formål.

Det kunne jo være at du er grebet af den nye type radiostyret fly med indbygget kamera, og som er koblet til din smartphone. Forestil dig at du styrer flyet med et par Cinemizer OLED på næsen. Så er det næsten som at være der selv! Tandlæger kan også bruge brillen: nervøse patienter kan få et par briller på næsen, mens der bores løs, eller ejendomsmægleren kan udstyre interesserede købere med brillerne, så de derved kan få en virtuel rundtur i deres måske kommende bolig. Hvis du anvender rigtige briller, er det intet problem, idet disse Cinemizer OLED kan ændres styrkemæssigt (fra minus 5 til plus 2 dioptrier).

Og så er der jo lige prisen! Du skal smide lidt over 5.500 kroner for sådan en brille, men så følger der fx også høretelefoner, HDMi adapter og taske med. Du kan desuden købe en headtracker, som er i stand til at registrere dit hoveds bevægelser, og så har du for alvor en spændende 3D oplevelse, mens du skyder løs i Counter Strike. Sådan en bandit koster knap 1.800 kroner. Skal du bruge brillen sammen med dine Apple produkter, kan du anskaffe dig et Apple kit til cirka 600 kroner.

Pludselig har ”skærmbriller” fået en ny betydning…

http://cinemizer.zeiss.com

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.