Computer gaveideer

Computer gaveideer

Har du behov for at forære en pakke væk til en nørd? Her er en række gaveideer du måske kan bruge.

Selv om det ikke er juleaften, er der stadig alle mulige undskyldninger for at bevare fokus på it-grej. Dels fordi man selv ønsker en form for opgradering og dels fordi man måske kender nogen, som snart har fødselsdag. Nettips bringer – i samarbejde med it-butikken PC Kabinettet i Svendborg – forslag til gaveideer, når nørden skal begaves.

Trådløs router
Det trådløse internet-hjem er en realitet. Mange danske hjem har en trådløs internetforbindelse, og det er da også rart at slippe for kabler, der ligger og generer hist og pist. Lene Hansen fra PC Kabinettet har en router af mærket Linksys på ønskesedlen. – WRT610N er toppen af Linksys hjemmeroutere. Den understøtter de fire gængse trådløse standarder, og denne router kan med de to samtidige separate frekvensbånd fordoble den tilgængelige båndbredde. Routeren er desuden udstyret med USB port til direkte tilslutning af ekstern harddisk eller lignende, så man let kan dele sine filer over netværket, siger Lene Hansen.
Pris: 1.699 kroner.

Udstyr til gamerne
Det er ikke det rene pjat at være en ægte gamer – altså en person, som ynder at boltre sig med computerspil i lange baner. Faktisk kræver det at man har en ordentlig mus og et godt tastatur. Microsoft præsenterer et tastatur, der henvender sig specielt til gamerne. Det hedder Microsoft SideWinder. – SideWinder X6 er det nyeste gamertastatur fra Microsoft. Det er udviklet, således at man kan vælge om man vil have det numeriske tastatur til højre eller venstre for tastaturet. Tastaturet kan både bruges til spil og til mediacenter, da det ikke fylder ret meget, når det er adskilt. Desuden er der baggrundsbelyste taster, så man ikke får problemer med at finde tasterne, siger Lene Hansen, som desuden også foreslår et rat, når der skal køres racerspil ved computeren. Her anbefaler hun G25 Racing Wheel-sættet fra Logitech. Sættet er fuldt udstyret med pedaler og gearstang så man kan leve sig fuldt ind i spillet.
Pris for tastatur: 599 kroner
Pris for rat: 2.199 kroner
 
De flade skærme
De tider er heldigvis forbi, hvor skrivebordene blev invaderet af store skrumler af nogle computerskærme. I dag står menuen på smarte fladskærme, og selv om størrelserne på skærmene vokser, falder priserne med tiden. Der er mange producenter af fladskærme på markedet. En af dem hedder LG, og de er på banen med en 24 tommer stor skærm i et sort og meget stilfuldt design. Skærmen er i stand til at levere en opløsning på op til 1920 x 1200 pixels.
Pris: 2.099 kroner

Pas på de gode tilbud
Endelig er der en række særdeles gode tilbud i reklamerne, men her er det en god ide at læse alt det, der står med småt. Visse butikker frister med billige telefoner, spilkonsoller, digitale kameraer til lave priser, men ofte er disse tilbud enten forbundet med en mindsteudgift i seks måneder, eller også er den årlige omkostning i procent – den såkaldte ÅOP. Nogle steder får man lov at betale op imod 40 procent i ekstra udgifter, og så bliver de billige varer pludselig meget dyre.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.