Chromebook og Chromebox

Chromebook og Chromebox

Google er godt på vej til at præsentere firmaets nyeste skud på stammen, når det handler om regulær hardware. Chromebook og Chromebox er navnene på to typer bærbare computere, som vil indeholde den online tankegang, som Google er indbegrebet af.

Det er Samsung, som står bag den hardwaremæssige del, forstået på den måde, at maskinerne sendes ud over samlebåndet fra Samsungs fabrikker. Men hvad er forskellen så på Chromebook og Chromebox?

Chromebooks er udbredt os almindelige mennesker, som har brug for en middel bærbar computer, som ikke nødvendigvis skal bruges til tunge, grafiske opgaver. Mange studerende vil nok foretrække sådan en Chromebook, fordi den prismæssigt er billigere end den kraftigere Chromebox. Priserne er dog stadig ukendt, og maskinerne kan indtil videre ikke købes i Danmark. Chromebox henvender sig til folket, som har brug for lidt flere hestekræfter. Fælles for begge maskiner er dog, at de booter op i en pæn hurtig hastighed. Ifølge Google starter Chromebooken op på cirka syv sekunder. Med Chromeboxen kan du deltage i video-konferencer, samtidig med at du spiller videre med gutterne.

Maskineriet består af open source som dog sagtens kan læse eksempelvis Microsoft Office dokumenter. Via Google Drive kan du gemme dine ting offline og online, og Google Docs vil snart kunne bruges i en offline udgave, altså hvis og såfremt at du ikke har en interforbindelse til rådighed. Du kan skrive løs, og når du så næste gang kobler dig på internettet, vil Google Drive synkronisere dine filer. Underholdningen sørger Google Play (Butik) for, hvorigennem du downloader spil og apps i stride strømme. Skulle du få brug for elementer fra en ”rigtig” Windows pc, kan du fjernstyre maskinen via Chromebook og Chromebox. Jo, det lader til at Google mener det seriøst med deres Chrome OS styresystem.

www.google.com/intl/en/chrome/devices/buynow.html

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.