Chromebook fra Toshiba

Chromebook fra Toshiba

For et lille års tid siden købte jeg min Chromebook. Chromebook er Googles svar på at få skabt små bærbare computere, som kører Googles eget styresystem, Chrome OS. Med disse bærbare computere sætter Google pres på færdige købecomputere med styresystemer fra Microsoft og Apple. Livet er nemlig andet end Windows og MacOS. Google Chrome OS er et Linux-baseret styresystem, hvor alt groft sagt ligger ude i skyen. Naturligvis har du styresystemet liggende på den lille SSD harddisk, men applikationer og filer ligger typisk ude i Google Drev, som er Googles sky. Jeg har været rigtig godt tilfreds med min Chromebook, som er en Samsung maskine. Nu er Toshiba ude med deres bud på en Chromebook, og den ser spændende ud.

Der er tale om en bærbar computer med en skærmstørrelse på 13,3 tommer. Lige netop denne skørmstørrelse er ganske interessant, idet min Samsung Chromebooks 10 tommer godt kan blive en anelse for småt til en mand med trang til begyndende læsebrille. Med en skærm på 13 tommer bliver en Chromebook langt mere interessant for mig, som ofte har brug for at redigere og arbejde med WordPress hjemmesider. Ikke at det ikke kan lade sig gøre på en ti tommer, men de ekstra 3,k3 tommer gør det mere overskueligt.

Ikke gearet til NemID

På denne Toshiba gemmer du naturligvis dine data på Google Drev, men du har også mulighed for at gemme på den bitte 16 GB SSD. Når du hopper i Chromebook bølgen, får du automatisk 100 GB gratis plads hos Google, og det skal ingen hemmelighed være, at jeg i sin tid sprang fra Dropbox til Google Drev, da jeg købte min Chromebook. Dette skifte har jeg ikke fortrudt. At gemme og synkronisere data i skyen på mine forskellige enheder går som smurt. Hvis jeg gemmer et dokument på min Chromebook, ligger det automatisk parat til mig på min stationære Windows pc, når jeg starter den op. Den synkroniserer nemlig pr automatik de ting, som jeg har liggende i skyen.

Denne Toshiba Chromebook vejer blot 1,5 kg og er altså dejlig let at have med på farten. Fordi den er udstyret med et hurtigt og fikst styresystem på en SSD, starter den op på få sekunder, og hvis man udelukkende er vant til en computer med Windows på en traditionel harddisk, så vil man hurtigt blive vældig glad for SSD’ens lynhurtige reaktionstid. Det gode ved Chrome OS er desuden at den hele tiden holder øje med opdateringer. Hvis der er nyt, vil den automatisk opdatere din Chromebook, uden at du faktisk lægger mærke til det. Det er godt for sikkerheden på computeren, og det skal her også tilføjes at Chrome OS er et uhyre sikkert system, hvor de færreste virusser får lov at slippe igennem nåleøjet. Bemærk at Chromebooks endnu ikke er gearet til NemID, hvorfor du ikke kan bruge NemID på denne computer.

Hvis jeg på falderebet skal komme med lidt specifikationer på Toshiba Chromebook må det være:

13,3 tommer
16 GB SSD
2 GB RAM
Google Chrome OS
Intel Celeron ULT processor
Stereo højttaler
Indbygget webcam
1 x HDMI
2 x USB 3.0
1 x SD kort
Lys guld farve
2.600 kroner hos Elgiganten

www.toshiba.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.