Chrome til Android

Chrome til Android

Chrome browseren fra Google er blevet et hit blandt verdens netsurfere. Vi, som elsker at besøge den ene hjemmeside efter den anden, er afhængige af et program, der kan vise os hjemmesiderne på skærmen, og det er netop hvad en browser er: et program der viser os hjemmesider. Ikke mere hurlumhej i det. I starten af netæraen var det Netscape, der var nummer et på browserområdet, men sidenhen overtog Microsoft Internet Explorer den førsteplads. I dag er der større kamp om førstepladsen, og det er nok primært Internet Explorer, Firefox og Chrome, der er de mest udbredte. Et spændende del-element i denne diskussion er hvilken browser, der er bedst til smartphones og tablets. Dette har Google indset, og nu lancerer de en betaversion af deres Chrome. Chrome til Android 4.0 er født!

Som sagt er det kun en prøveversion, der er sendt på markedet, og vi danskere må pænt vente på en officiel invitation, idet Chrome endnu ikke er i den danske del af Android Marked. Man kan dog finde et download link på mange sites, hvis man leder godt nok. Personligt har jeg installeret Chrome på min Galaxy Nexus, og jeg må sige at det ser lovende ud. Inden man tager Chrome i brug, logger man på sin Google konto, og dermed er synkronisereingen af ens bogmærker og eventuel historik pludselig en smal sag.

Umiddelbart virker Chrome til Android hurtig og uhyre simpel. Den viser hjemmesiderne ganske hurtigt og fortrinligt, og tab-systemet virker fint med en slags oversigtsknap, der viser de tabs, du har åbnet. Der er desuden indbygget en slags smugkig på de links, som du overvejer at klikke på. Dette hedder Link Preview på Google Chrome’sk. Hvis du ikke ønsker at andre skal se hvad du har surfet efter, kan du anvende Googles private atmosfære, som hedder Incognito.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.