Chrome og pdf

Chrome og pdf

Forleden dag fik jeg endnu et godt spørgsmål af en kursist, som deltog på et af vore kurser i Kursuscentret.
– Når jeg vil åbne en pdf fil i Google Chrome browseren, går det galt, lød udfordringen fra kursisten. Hun arbejdede med slægtsforskning, og i den forbindelse havde hun ofte brug for at åbne pdf filer af forskellig karakter. Problemet var blot at Chrome nægtede at have med disse pdf’er at gøre. Faktisk skete der ikke en hujende fis, når hun forsøgte at åbne en pdf. Det finurlige var, at hun snildt og uden problemer kunne udføre gerningen i Firefox eller Internet Explorer, men Chrome… Nej, den gik ikke. – Hvad er forklaringen, spurgte hun.

Og den dag i dag er jeg stadig i tvivl om, hvad forklaringen egentlig er. Jeg måtte naturligvis fare i tasterne og afdække udfordringen via Google, hvor jeg opdagede at vores kvindelige kursist langt fra var den eneste med problemet. Udgangspunktet er som regel, at hvis du downloader en pdf og bagefter beder om at få den åbnet via Chrome, skulle den gerne dukke frem på skærmen via en indbygget pdf læser i Chrome. Denne metode skulle ifølge Google være mere sikker, end hvis du bruger et eksternt program til at læse filen med. Men for kursisten var sagen klar: Pdf filen åbnedes ikke i Chrome!

Løsningen er at hvis du ikke kan åbne pdf filer i Chrome, bør du deaktivere funktionen og bruge et eksternt program til at åbne pdf filen med. Det kan for eksempel være Sumatra, Adobe Reader eller Foxit. Sammen fandt vi ud af at deaktivere den indbyggede pdf læser i Chrome, så hun kunne komme videre i sin slægtsforskning. Og det er faktisk supernemt: Skriv følgende i browserens adresselinje, hvor du normalt indtaster www-adresser:

chrome://plugins

Find Chrome PDF Viewer og klik på Deaktiver

Herefter skal du udpege det eksterne program, som vil bruge, når du åbner pdf filer via Chrome. Ps. Chrome er ubetinget min favoritbrowser i øjeblikket, så det gør jo altid en smule ondt, hvis man finder svagheder i produktet…

www.google.com/intl/da/chrome/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.