Brug den geniale formatpensel i Word

Brug den geniale formatpensel i Word

Arbejder du tit i Word? Så er du sikkert fortrolig med at ændre på skriften, men kender du til formatpenslens muligheder?

Microsoft Word er verdens mest benyttede tekstbehandlingsprogram. Efter at Word overtog magten fra WordPerfect i slutningen af 1990’erne, er Word løbende blevet forbedret, og med alle de smarte funktioner som programmet byder på, kan det være svært at bevare overblikket. Nogle gange ser man ikke skoven for bare træer. En af de oversete genialiteter i Word er formatpenslen. Den lægger på standard-værktøjslinien ved siden af Sæt ind-knappen, og knappen for penslen ligner faktisk en gedigen malerpensel.

Hvordan bruger man formatpenslen?
Men hvad kan du så bruge formatpenslen til, og er det ikke besværligt? Først og fremmest er penslen meget enkel at anvende. Forestil dig at du har lavet en overskrift med en bestemt skrifttype, bestemt skriftstørrelse og måske har du givet den gas med både fed og kursiv og anderledes skriftfarve. Forestil dig derefter at du skal lave en overskrift længere nede i dit dokument. Her gør mange brugere den fejltagelse at bruge tid og kræfter på at finde skrifttype, størrelse, fed og kursiv samt farve og så foretage den formatering, der skal til.

Med formatpenslen er det langt nemmere, og du sikrer dig at formateringen bliver helt ens. Sådan gør du:

   1. Formater overskriften som du ønsker den skal se ud
   2. Marker overskriften
   3. Klik på formatpenslen
   4. Din mus ændrer nu udseende og den tekst du klikker på, får samme udseende som overskriften.

Bemærk at formatpenslen kun virker ét klik med mindre at du dobbeltklikker på formatpenslen. Så vil du have den til rådighed indtil du klikker på formatpenslen på værktøjslinien igen.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.