Brænderprogram: WinX DVD Author

Brænderprogram: WinX DVD Author

Når det handler om software til at brænde dvd’er med, er der mange bud på markedet. Vi har tidligere set på gratis programmer, der magter opgaven, og det seneste skud på dvd brændersoftware kommer fra firmaet Digiarty Software, som står bag en række spændende titler hvad software angår. Firmaet fokuserer primært på programmer, der hjælper med at konvertere videofiler, Bluray, dvd’er samt almindelig backup. De nyeste versioner af programmerne går blandt andet i dybden med filformater til gadgets som Android, PSP, PS3, iPod, iPhone og iPad, men også til mere gængse typer som pc og Mac. Nettips fik stillet en version af brænderprogrammet WinX DVD Author til disposition.

Selve installationsfilen fylder blot ti MB, og efter et relativt hurtigt download installerede jeg programmet ved at følge guiden. No problemo! Alt gik glat, og da jeg havde registreringsinfo ved hånden, blev disse udfyldt ved programmets opstart. Med WinX DVD Author på harddisken har jeg nu et fint program, der hjælper mig med at brænde diverse videoformater over på en skive, der glider problemfrit ind i husets dvd-afspiller. Programmet er i stand til at konvertere en lang række formater, for eksempel AVI til DVD, MP4 til DVD, MKV til DVD, WMV, DivX, Xvid, ASF, MPEG, MOV, FLV med flere.

Skab din egen dvd menu
Programmet har desuden også den styrke, at det kan brænde videoer fra Youtube over på dine dvd-skiver. Dette kræver at du har disse Youtuve videoklip det rette format, for eksempel som flv filer. Dette har jeg ikke afprøvet, men til gengæld fandt jeg et par avi videoklip frem som jeg via den medfølgende wizard fik brændt over på en blank skive. Konkret konverteres avi-klippene til vob-filer, som er parate til at fodre husets dvd-afspiller i stuen. Processen varer fra ti minutter til cirka 40 minutter, alt efter hvor mange videoklip du ønsker på dvd-skiven, og hvor mange forskellige indstillinger du ønsker at føje til disken. Det er desuden muligt at skabe dine egne menuer til filmene. Det betyder for eksempel at du kan skabe festlige dvd menuer til dine hyggefilm fra ferieturen.

Med WinX DVD Author er endnu et dvd brænder program føjet til mit Skrivebord i Windows. Programmet virker snildt og ligetil, og det opfylder fint mine behov, hvis jeg skal have brændt videoklip fra computeren over på skiver beregnet til gængse dvd afspillere. Der findes med garanti software, der kan meget mere, end dette program tilbyder, og hvis man har store avancerede krav til denne slags brænderprogrammer, så er WinX DVD Author måske ikke det rette, men til det almindelige hobby- og hjemmebrænderi er programmet absolut i orden. Det fås i skrivende stund for lige godt 40 dollars.

www.winxdvd.com/dvd-author

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.