Borgere og medier

Borgere og medier

Selv om det er en ganske almindelig uge, hvor forældrene er ved at gå ud af deres gode skin, fordi de bliver tvunget til at tilbringe mere tid med børnene på grund af efterårsferien, så sker der dog alligevel ting og sager, der kan være interessante.

Finland
Finland har som det andet land i verdenen nu internettet med i loven, det første land var Schweiz. Fra juli 2010 har alle borgere krav på en internetforbindelse på minimum 1Mb og fra 2015 vil borgere i landet som minimum have krav på en 100Mb forbindelse.

Når man tænker på hvor travlt forskellige politikere har med at med den store saks, hvis borgerne gør noget, som de folkevalgte politikere ikke synes om, så er det da rart at nogle lande tænker lidt længere frem i tiden i stedet for at fokusere på det næste valg.
http://www.neowin.net/news/main/09/10/14/finland-makes-broadband-a-legal-right

Danmark
Det ser ud til at Fysioterapeuterne og Kommunernes Landsforening er raget uklar. Årsagen skulle være det beløb, der var afsat til genoptræning af ældre og syge borgere her i landet. Parterne ser ud til at have forskellige indfaldsvinkler til problemet, og de patienter der eventuel vil kunne komme i skudlinien i konflikten, er borgere der er så handicappet at de får behandlingen som såkaldt ”vederlagsfri” ydelse.

Hvis du eller en pårørende eventuelt bliver berørt af konflikten eller er nervøs for at komme i klemme i systemet, ville det være fornuftigt at kontakte sin lokale kommune og forhøre sig samt eventuel følge med i udviklingen på en af de nedenstående links.

http://www.kl.dk/      http://fysio.dk/

England               
En undersøgelse har set nærmere på hvad unge under 25  bruger internettet til og nogle af svarene i undersøgelsen vil måske overraske.

•75% siger at de ikke kan leve uden internet
•45% siger at de er mest lykkelige på internettet
•32% Er enige i udtalelsen “Jeg kan få alle de oplysninger jeg har brug for online, der er ingen behov for at tale med andre mennesker om mit problem”
•4 ud af 5(82%) oplyser at de har brugt internettet til at finde råd og informationer til sig selv og 60% have fundet oplysninger til andre på nettet.
•37% udtalte at de ville bruge internettet i forbindelse med at rådgive andre i følsomme sager.

Et eksempel på at de unge har taget internettet er den 19 årige video blogger Charlie McDonnell, der har mere end 200.000 abonnenter på sine indlæg på YouTube. Sammenlagt har hans indlæg været set mere end 20 millioner gange.
http://www.youthnet.org/mediaandcampaigns/pressreleases/hybrid-lives

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.