Billigt øl i København?

Billigt øl i København?

Det er ferietid, og dermed er det også tid til at nogen af os sætter pris på at drikke en god, kølig øl et sted i verden. Nogen foretrækker øl i Svendborg, mens andre valfarter til Prag, for at drikke sort øl. Endelig er der mange, som foretrækker weissbier i München, mens mange sværger til Guiness på en pub i London.

Men hvor skal du på ferie i år, og kender du egentlig prisniveauet på øl i den storby, som du måske kommer forbi? Den tyske prissammenligningstjeneste, GoEuro, har gjort det til sit speciale at sammenligne priser på ting og sager fra by til by. Det kan for eksempel være flyvebilletter, busbilletter og hotelpriser.

Billigt øl – hvor?

Og ølpriser! Nu har GoEuro nemlig offentliggjort en undersøgelse, som fortæller, hvor du skal rejse hen, hvis du går efter det billigste øl i et supermarked. Lad mig straks røbe, at det IKKE er Svendborg eller København du skal tage til, hvis du er tørstig uden de store skillinger på lommen.

Det billigste sted er Krakow i Polen, hvor du i gennemsnit skal betale 0,62 dollars for en 33 cl. øl i et supermarked. Det er sådan omtrent 4 kroner. Hvis du køber samme øl på et værtshus eller restaurant er prisen i snit 18 kroner.

De byer som følger lige i hælene på Krakow er Kiev, Bratislava, Malaga og Delhi. Her er priserne stadig til at have med at gøre, hvis du er på SU eller hvis du blot ikke ønsker at betale en bondegård for at få slukket tørsten.

Og hvordan er det så med København? Hvor ligger København på listen over steder i verden med det billigste øl? Er du klar til at få dommen? Og lad nu være med at blive ked af det, ikke?

København på plads 58

København kommer ind på en plads nummer 58. Her har GoEuro beregnet en gennemsnitspris for en ø i et supermarked til at ligge på cirka 10 kroner. Hvis du skal slukke tørsten på en bar, er gennemsnitsprisen cirka 47 kroner.

De byer som omgiver København på plads 58 er Milano på 57. pladsen og Paris på 59. pladsen. Det er jo et fornemt selskab, vil mange sige. Og mene. Og tja, det er det da nok, men dæl’me ikke hvis man er ude på at få lidt billigt øl indenbords.

Nu skal jeg jo ikke kunne bedømme, hvordan GoEuro er kommet frem til disse gennemsnitspriser, men min påstand er, at der må være tale om en bestemt øl på 33 cl, for en gemen Tuborg eller Hof koster vel ikke ret meget mere end 6-7 kroner, gør den? Og hvis man snupper en Albani på et dystert værtshus på Vesterbro, kan man vel nøjes med en rund 20’er. Eller kan man?

Bemærk at undersøgelsen også kigger på hvor mange liter øl en borger drikker i gennemsnit. Hvis man kigger på de københavnske indbyggere, siger tallet 80 liter øl i gennemsnit pr. år. Det er relativt heftigt meget, men vinderen på denne måsle lidet flatterende top liste er Bukarest. Her drikker borgerne i gennemsnit 133 liter øl pr. borger pr. år. I Kairo er tallet 4 liter pr. borger.

Se flere øltørstige facts på www.goeuro.com/beer-price-index

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.