Betalte nyheder

Betalte nyheder

Vi har før omtalt mulighed for at folk bare finder nyhederne på nettet i stedet for at købe den lokale sprøjte nok snart er forbi. Aviserne tjener ingen penge og prøver derfor at sætte begrænsninger på internetbrugernes adgang til artikler. Google ser nu ud til at ville hjælpe aviserne ved at foretage ændringer i måden du finder nyheder ved hjælp af Google News og Google Web søgning.

Hvor du førhen kunne gå ind på en avisside uden at have abonnement og alligevel se siden 1 gang via blandt andet Google News, så vil det i fremtiden være sådan, at hvis du har allerede har været inde på 5 avissider på en dag, der ellers kræver et abonnement, så vil du nu i stedet blive sendt ind på en side hvor du for et forslag om at tegne et abonnement.

Kommentar
Hvis denne funktion kun indføres ved Google News og gennem den almindelige Google Web søgning, kunne det være interessant at se om Microsoft tilsluttede sig denne aftale eller i stedet prøvede at gå på strandhugst blandt Google brugerne. Muligheden for at  avisernes reklameindtægter falder er også tilstede, da det ikke kan være i annoncørernes interesse at have et faldende besøgstal på siden.

http://www.crn.com/software/222000276;jsessionid=3GHNBHZ2SRFLFQE1GHRSKH4ATMY32JVN

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.