Betal med din telefon

Betal med din telefon

Nu har vi i nogle år læst om amerikanere, der betaler for deres varer med mobiltelefonen. Herhjemme i bitte Danmark har Fynbus ladet passagererne betale deres busbilletter med mobiltelefonen via et sindrigt sms-system, og nu melder 4 større teleselskaber ud, at de snart lancerer en smart løsning. Den smarte løsning betyder at du snart kan betale for dine varer med din mobiltelefon.

Det er TDC, Telenor, Telia og Teleselskabet 3, der har fundet rette fodslag og nu agter at lade danskerne få en digital pengepung i lommen i form af mobiltelefonen. Kontanter, sygesikringskort, betalingskort og diverse medlemskort vil måske inden så længe ligge lagret i telefonens SIM-kort, og så vil tingene måske glide lettere. Det er teleselskabernes netværk, der hjælper dig med at opdatere SIM-kortet, så det kan matche dine behov.

Dette kan eksempelvis være køb af benzin, lån af bøger på biblioteket samt småindkøb her, der og måske alle vegne. Desuden forestille teleselskaberne sig også at diverse garantibeviser også kan placeres på SIM-kortet, og pludselig bliver det meget mere enkelt, hvis vores elektronikskrammel bryder sammen og skal til reparation. Desuden kan telefonen måske også komme til at udgøre den elektroniske nøgle, som du får udleveret på hotellet eller ved sommerhuset. Fantasien sætter næsten ingen grænser.

Er din telefon klar?
Inden du nu begynder at glæde dig alt for tidligt, er der visse ting i telefonen, der skal være på plads. Først og fremmest skal den understøtte en teknologi, der hedder Near Field Communication (NFC). Der er allerede mobiltelefoner på markedet, der understøtter NFC, mens man regner med at samtlige kommende mobilos’er kan kapere NFC. TDC, Telenor, Telia og 3 vurderer, at den digitale tegnebog vil være almindelig udbredt i løbet af få år. Nu skal sikkerheden også lige være på plads, inden vi hæver armene i begejstring.

– Det er helt afgørende for os, at forbrugerne kan føle tryghed og tillid til den digitale tegnebog. Det skal derfor være nemmere og mere sikkert med den digitale tegnebog end at gå rundt med sin pung i lommen eller tasken, siger Søren Abildgaard, administrerende direktør i Telia.

Blandt andet disse telefoner skulle være klar til NFC

  • Samsung Galaxy II
  • Google Nexus S
  • Nokia C7
  • Motorola MC75A HF

Desuden skulle iPhone også snart være klar til NFC. Se dette website for detaljerede informationer vedrørende NFC-klar mobiltelefoner: www.nearfieldcommunicationsworld.com/nfc-phones-list/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.