Beskyt dit password

Beskyt dit password

Ja, vi tager den lige en gang til: det er vigtigt at du beskytter din computer (og dermed muligvis din pengepung og privatliv), når du er online på internettet. Hvis computeren er koblet på internettet med bredbånd, trådløst internet eller noget i den stil, er der nemlig altid en vis risiko for, at du bliver narret, når du er ved tastaturet. Det gælder altså om at beskytte sig selv og maskineriet. Og hvordan er det så lige man gør det?

Ofte er det når folk surfer på nettet, at det går galt. I gamle dage var det tit vedhæftede filer i mails, der inficerede computerne, men i dag er der mange andre farer, der er i luften. Nettips ser på nogle af dem, og kommer med løsningsforslag.

Nøjes med ét password
Ja, beskyttelse af passwords lyder sikkert naivt i manges ører, for selvfølgelig passer alle godt på deres passwords. Men nej, så enkelt er situationen ikke. Mange anvender det samme password til alle logins, for så skal de kun huske ét password. Andre lader browseren om at huske de indtastede passwords, for så er feltet automatisk udfyldt, når der skal indtastes brugernavn og kodeord.

Problemet er blot, at disse passwords ligger tilgængelige på computeren. Hvis en lumpen type starter din computer, kan vedkommende uden de store armbevægelser komme frem til hvilke passwords du bruger. Der findes heldigvis gratis løsninger, der gør det nemmere for dig at beskytte dine passwords. Personligt bruger jeg købeprogrammet Roboform, men der er andre roste løsninger:

LastPass er et gratis system, der hjælper dig med at huske passwords. Denne løsning integreres i dine browsere, og så træder LastPass ellers i karakter, hvis du pludselig står på en af de sider, hvor du skal logge ind. Et lignende system er KeePass, og reglen er at man skal kunne ét masterpassword før man får lov at komme til alle dine passwords. Fidusen er altså at du blot skal huske et password for at få adgang til samtlige passwords. Ulempen er naturligvis, hvis gustne mennesker knækker dette masterpassword, for så er der adgang til hele baduljen.

Bliv klogere: Roboform husker dine passwords

Gratis software: Huske passwords med LastPass

Keepass Password Safe: www.keepass.info

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.