Bedre karakterer til de unge

Bedre karakterer til de unge

Så startede skolerne op igen, og man må formode at det værste karakterræs endnu ikke har indfundet sig blandt landets unge. Nu synes jeg de skal tage at koncentrere sig om lektierne, og så kan karakterhysteriet dukke op igen til foråret, hvor sarkastiske undervisere kan begynde at stege de små pus. Og hvad skal disse linjer så afleveres for? Jo, en ny dansk hjemmeside har set dagens lys. Den hedder Godekarakterer.dk, og ifølge hjemmesidens skabere handler det om at hjælpe børn og unge med lektiehjælp. Lars Holdgaard, der er uddannet fra DTU, og Mai Smidt, der uddannet master coach, har sammensat websitet, og ideen er at sitet skal være et sted på nettet, hvor man kan snakke om de problemer, som børn og unge støder ind i, når der skal laves lektier.

Ideen er at lektiehjælpen kommer til at foregå via Facebook, idet idemændenes tanke er, at der er de unge jo i forvejen. Der er ingen ide i at banke en lektiecafé op, hvis de unge ikke kommer der. Derimod er Facebook oplagt, for det sted er der adgang til via computer og smartphone. Her sidder de to skabere klar med hjælp, råd og vejledning til de unge, og det foregår på den måde at de unge skriver og spørger efter hjælp, hvilket gerne skulle medføre reaktioner fra andre på sitet. Hvis man ønsker anonymitet, kan man bede om hjælp i et dertil indrettet forum.

– Vi har flere hundrede uddybende artikler, der beskriver mange af de emner eleverne kommer igennem i de store klasser i folkeskolen og i gymnasierne. Derudover er der hjælp at hente i forhold til eksamensangst, mobning, studieteknikker og mange andre ting, fortæller Lars Holdgaard. Han og Mai understreger at der ikke lægges op til lektiesnyd – men lektiehjælp.

www.godekarakterer.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.