Bedre billedsøgning

Bedre billedsøgning

Verdens bedste søgemaskine, Google, har forbedret deres billedsøgning betydeligt. Jeg ved at nogen ikke bryder sig om ændringerne, og det er da også fair nok at blive ved den gamle billedsøgning. Alligevel vil jeg gerne fremhæve nogle af de forbedringer, der er i den nye version af billedsøgningen.

For det første synes jeg at man får et bedre overblik over de billeder man får frem som søgeresultat. Tidligere fik man ikke vist ret mange thumbnails, mens man nu får serveret en ordentlig stak fotos.

Dernæst finder jeg det ok og smart, at man – hvis man holder musen hen over et billede – får flere informationer om det pågældende billede. Titel på billedfilen, billedstørrelse i pixels samt adressen på webstedet, hvor billedet blev fundet, toner frem under billedet. Hvis der findes lignende fotos, vil der ligeledes være et link dertil.

Laber fintuning
Når man klikker på et billede, dukker det op i forgrunden af den hjemmeside, hvorfra billedet stammer. I gamle dage skulle man typisk op og klikke på atter en thumbnail før man fik billedet i fuld størrelse. Denne nye metode er nemmere, og hvis man ønsker billedet i fuld størrelse, klikker man på linket i højre side af skærmen.

Desuden har Google bevaret deres “fintuning” i venstre side, hvor man blandt andet kan søge efter ansigter, tegninger og clipart. Man kan desuden præcist definere hvilken størrelse billeder man søger efter og hvilke farvenuancer man går efter. Jo, jeg synes faktisk at Googles billedsøgning har fået et pift i den rigtige retning. Nu mangler jeg blot muligheden for at kunne søge efter billeder, som kan bruges frit til hjemmesider som Nettips.dk.

http://images.google.dk/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.