Bagdør i styresystemet?

Bagdør i styresystemet?

Fra tid til anden går der rygter om at forskellige programmer muligvis er udstyret med en bagdør, og denne gang er det Microsoft, der er kommet i søgelyset på grund af en kongreshøring, hvor NSA, National Security Agency, har fortalt at de i samarbejde med dele af det amerikanske forsvarsministerium har været Microsoft behjælpelige i forbindelse med sikkerheden i Windows 7.

I det røde felt.
Denne udtalelse har bragt Marc Rotenberg, der er administrerende direktør for Electronics Privacy Information Center, EPIC, op i det røde felt. Han skulle i en email have luftet ideen om at der forelå mulighed for at der var blevet installeret bagdør i systemet og at private firmaer havde svært ved at nægte at samarbejde, da offentlige myndigheder tit var storkunder.

Tidligere samarbejde.
Det har været kendt siden 2007 at NSA  har været behjælpelige med at finde metoder til at sikre både Windows XP og Windows 2000. Meget taler for at de og har været involveret i Vista. At NSA nok er mest kendt som specialister i alle former for aflytning gør det nok ikke bedre. Det hævdes at forsvarets systemer skulle være nogen af de mest sikre i verden, selv om det dog er lykkedes en lettere forvirret englænder at trænge ind via sit v56 modem på jagt efter beviser på Ufoer.

NSA skulle være interesseret i at indlede et lignende samarbejde med blandt andet Apple, Sun og Red Hat, om sikkerhedsstandarder for deres produkter, da alle lande har efterretningstjenester, der bruger meget tid på at finde huller i styresystemer.

Andrew Storms, der er direktør ved nCircle Security og Roger Thompson fra AVG ser dog ud til at betvivle at Microsoft frivillig skulle være gået med til at installere en bagdør i systemet, da det ville skade firmaets omdømme enormt, hvis det kom frem at der fandtes en.

Kommentar:
Hvis vi nu ser bort fra de sædvanlige konspirationsteorier og indrømmer at de fleste almindelige mennesker er totalt uinteressante for de forskellige landes efterretningstjenester,  så kan en sådan bagdør være et problem for firmaer, der beskæftiger sig med højteknologisk forskning på forskellige områder. Man har jo før hørt om industrispionage.

http://www.computerworlduk.com/management/security/cybercrime/news/index.cfm?RSS&newsid=17675

NSA
http://www.nsa.gov/

http://da.wikipedia.org/wiki/NSA

EPIC
http://epic.org/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.