Bærbartypen

Bærbartypen

Hvis man er ude efter en bærbar computer, kan man måske bruge en af disse typer til at kategorisere sig selv?

Gennemsnitsbrugeren
Hvis man blot bruger computeren til at skrive dokumenter, ordne kontorarbejde, surfe en tur på nettet og skrive e-mails, behøver man ikke at bruge en helt masse penge på projektet. I dag får man rigtigt meget for pengene, hvis kravene til computerens hardware ikke er så barske, og jeg anslår at man sagtens kan finde en fornuftig, bærbar pc til 4.000-5.000 kroner.

Grafikeren
Er der tale om en bærbar pc, der skal bruges til lidt tungere arbejdsopgaver på den grafiske side, nytter det ikke at købe en alt for billig model. Billedbehandling og videoredigering kræver en del ressourcer af computeren, og hvis computerens hardware ikke magter opgaverne, bliver det hurtigt en langsommelig og dermed dræbende opgave. Et godt grafikkort og en god mængde RAM er påkrævet. Prisniveauet for sådan en computer ligger på 6.000-15.000 kroner – alt efter behov.

Spillenørden
Er man mere til computerspil, er det ligeledes meget vigtigt at computeren har et godt og hurtigt grafikkort, og at computeren er udstyret med en god mængde hukommelse (RAM). Det er bestemt ingen fornøjelse at sidde og spille Sims eller CounterStrike, hvis grafikkortet ikke kan følge med. At se spilfigurer bevæge sig i ”hakkende bevægelser” svarer næsten til at opleve de danske håndboldherrer konstant i slow motion. Prisen for en gedigen spilcomputer kunne ligge på omkring 10.000 kroner.

Mikroen
Har man ikke behov for den store bærbare model, og bruger man computeren til småopgaver her og der, bør man overveje en netbook. Det er små modeller med minimale skærme, og de er typisk udstyret med hardware, der fint klarer diverse kontoropgaver. Prisen for de små, fikse modeller ligger på 2.000-4.000 kroner, og man får generelt meget for pengene.

Gode links:
www.laptopworld.dk
www.edbpriser.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.