At lave sin egen blog

At lave sin egen blog

Her ser du hvordan du laver din egen hjemmeside. så nemt og så hurtigt kan du lave din egen blog.

At lave sin egen blog eller hjemmeside er blevet meget nemmere, end det var engang. Du behøver ikke længere nørkle med underlige koder, og indholdet styres nu nemt og enkelt gennem din browser. Alle mennesker kan altså have en hjemmeside, også selv om de ikke er de store computernørder.
Jeg vil i følgende artikel give et par bud på, hvordan du kan få din egen hjemmeside og/eller blog uden det store besvær. Der er en lang række løsninger, og fælles for dem alle er, at de er enkle og at indholdet på sitet kan redigeres i din browser.

Til bloggerne
Blogs er blevet voldsomt populært i de seneste år, og der blogges snart om alt. En blog er nærmest en online dagbog, hvor du beskriver ting som lige netop du finder relevant og derfor er blogs, som regel, også temmelig personlige. Der findes en masse gode værktøjer til den kommende blogger og her kommer et par af de redskaber, som jeg finder allerbedst.

WordPress
Den gamle kæmpe. WordPress har efterhånden eksisteret i lang tid, og det er også den mest veludbyggede platform, der byder på et væld af gode udvidelser og temaer. til blogs. WordPress udmærker sig ved at være forholdsvis enkel og samtidig have en masse avancerede funktioner.  Personligt syntes jeg at WordPress kan være lidt tung at danse med, især hvis du kun vil have en simpel blog, men som sagt er der et hav af funktioner i systemet, som du måske får brug for senere. WordPress kræver at du har dit eget domæne og en host, så der skal altså bruges lidt tid og penge på et webhotel samt installationen af WordPress, som i øvrigt er ganske enkel. Lad mig dog understrege, at WordPress vel nok er det bedste CMS til blogs i skrivende stund (november 2012).
www.wordpress.org

Blogger.com
På blogger.com kan du kvit og frit oprette din egen blog. Det kræver ikke andet end en registrering og hvis du i forvejen har en Gmailkonto, er det bare at logge ind. Brugerfladen er enkel, men alligevel med nogle glimrende funktioner, så du er altså hurtigt i gang med at udgive dine tanker og andet der falder dig ind.
Fordelen ved denne løsning er, at du ikke skal betale for et webhotel eller rode med installationen af et blogsystem. Til gengæld har du ikke samme kontrol over sitet, som hvis du havde installeret et blogsystem hos en webhost. Om du vil have den lette løsning eller installere noget selv kommer an på hvad du vil og hvor meget tid, du vil lægge i det. Hvis du vil have den lette løsning, uden installation, er blogger.com et rigtigt glimrende tilbud.
https://www.blogger.com

Lifetype
Igen en løsning, hvor du selv skal stille host og domæne til rådighed. Lifetype er, ligesom WordPress, et blog system som du installerer på en server. Lifetype er hurtig og udstyret med en mere enkel brugerflade end WordPress, dog er der stadig et hav af funktioner, og hvis du kan kode lidt php eller html, er der utroligt mange gode muligheder med systemet.
Du behøver dog overhovedet ikke kunne kode for at kunne bruge systemet, og brugerfladen er rigtig glimrende. Installationen er enkel og hurtig, og du er hurtigt i gang med din blog.
http://lifetype.net/

Fotoblogging
Til sidst skal vi se på en anderledes måde at blogge på, nemlig det relativt nye fænomen, fotoblogging. Med en foto blog er det billedet, der er i centrum og ikke teksten. Det går kort sagt ud på, at du uploader et billede og måske en mindre kommentar, hvorefter folk kan kommentere på dit billede. Når en fotoblog bruges rigtigt, kan den blive en utrolig effektiv udtryksform og ved de bedste af slagsen, brænder billederne sig ind i nethinden på brugeren.
På den anden side er jeg overbevist om, at familien vil sætte pris et dagligt billede af de små poder, så du skal altså ikke være mesterfotograf, for at kunne bruge en foto blog.
http://www.pixelpost.org/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.