Assange klar til relancering af Wikileaks

Assange klar til relancering af Wikileaks

Men først efter nogle få dages udsættelse, og lover nye, og sensationelle afsløringer.


Der er indkaldt til pressekonference 1. december med temaet <<Netsikkerhed og genåbningen af leveringssystemet>>. Her loves en afsløring af ”uanede trusler mod privatlivets fred for journalister, kilder og andre” samt lanceringen af en ny fase af Wikileaks.”


Wikileaks bygger på et <<state of the art >> system for sikker overlevering af dokumenter. Det enormt komplekst at bygge systemet. På grund af forringelsen af sikkerheden på internettet, som direkte påvirker kildernes muligheder for sikker kommunikation med journalister og menneskerettighedsaktivister, har Wikileaks bestemt sig for at udsætte lanceringen oprindelig sat til mandag den 28. november 2011, af hensyn til kildebeskyttelse, forlyder det.


Det gentages at Wikileaks’ nye offentlige postkasse for elektroniske leverancer er <<væsentlig sikrere>> end forgængeren.


For at forklare hvorfor netsikkerheden de seneste måneder er <<hårdt og uigenkaldeligt<< kompromitteret, vises det i meldingen om at Secure Sockets Layer(SSL). En kryptografisk protokol som ligger til grund for sikre forbindelser over internettet, er brudt og ikke kan repareres.


SSL er det der bruges når der står <<https>> i stedet for <<http>> i en URL.


Gennem mindst et år er SSL-certifikater kapret af forskellige grupper af organiserede kriminelle, samt efterretningsorganisationer. Hele SSL-systemet, som er mekanismen der garanterer sikkerhed og anonymitet på internettet, er kompromitteret.


Det betyder at Wikileaks lover nyheder beslægtet med det der er kendt fra de sidste måneder i forbindelse med skandalen omkring certifikatudbyderen Diginotar. Her er derbland andet afsløret over 500 forfalskede sikkerhedscertifikater og Google.com certifikater på afveje. I tillæg har Adobe og Apple været nødt til at slette rodcertifikater. Diginotar begærede sig selv konkurs i slutningen af september.


Pressekonferencen holdes i London 1. december klokken 12.30 lokaltid (13.30 dansk tid)


 KIlde


 


Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.