Arbejde til unge

Arbejde til unge

At unge mennesker søger job, er ikke nyt. Det har unge gjort i mange herrens år, og jeg husker stadig tilbage på nogle gode år som avisbud for Fyns Stiftstidende, hvor avisen skulle ud i al slags vejr, morgen og eftermiddag. Senere blev det Nyborg Lynfrost, hvor der blev ekspederet varer til Coops butikker. Dengang hed foretagendet FDB, men lad det ligge. I dag er situationen den samme: mange unge mennesker søger fritidsarbejde, og der er ofte hård kamp om pladserne. Derfor vælger mange unge mennesker at bruge internettet, når det kommende job skal opfanges. Der findes en dansk portal, der kan hjælpe med den slags. Portalen hedder Ungarbejde.dk.

Ungarbejde.dk lancerer nu en ny funktion, som kan komme mange unge mennesker til gode, når de skal søge job hos en arbejdsgiver. Det er nemlig nu muligt for den unge at optage et videoklip af sig selv og lægge dette videoklip op på portalen, så eventuelle arbejdsgivere kan få et ”live” indtryk af ansøgeren. Mange har problemer med at formulere sig skriftligt, så med dette video initiativ håber Ungarbejde at tilgodese den gruppe unge, som synes at skriftlige ansøgninger sucks.

Profil på video

Mange unge mennesker har desuden et videokamera i lommen i form af deres smartphone, som hele tiden ligger klar: dagens standarder inden for kameraer i de små smartphones er vældig god, og et tryk på en knap gør, at videoen hurtigt uploades, så hele verden kan se hvad der foregår. YouTube har naturligvis en del af æren for, at vi er blevet fortrolige med at uploade video i skyen, og det nyder andre tjenester som Facebook, Instagram og Snapchat fordel af.

Hvis jeg en dag får brug for en frisk ung gut eller gutinde til et job i min virksomhed, vil jeg ikke afvise at jeg ville gøre brug af Ungarbejdes nye videotiltag. Det er sådan set smart for begge parter, idet man hurtigt kan få et personligt indtryk af det unge menneske, og hvis et billede siger mere end tusind ord, må videoklippet jo være endnu mere talende.

www.ungarbejde.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.