Apture og KwiClick til Firefox

Apture og KwiClick til Firefox

Har du tit brug for supplerende informationer om et emne, en person, et land eller hvad ved jeg, når du surfer på nettet, så bør du overveje at installere en gratis extension til Firefox. Denne extension hedder Apture Highlights, og som titlen næsten antyder, handler det om en lille ekstra finesse, der hjælper dig videre med ord, som du ”highlighter”, altså ord som du markerer med musen. Apture er meget fiks og ganske hjælpsom, når du altså markerer det eller de ord, som du ønsker yderligere oplysninger om.

Forestil dig at du for eksempel læser en artikel her på Nettips. Måske skriver vi om Tyskland. Hvis du vil vide mere om Tyskland, markerer du ordet tyskland med din mus, og vupti får du en lille boks frem på skærmen, hvor du kan vælge ”Learn more”. Et klik på boksen medfører at du nu får hjælp til emnet. Hjælpen kommer eksempelvis fra Wikipedia, et online leksikon på internettet. Her kan du således læse mere om Tyskland.
Desuden serveres der videoklip fra YouTube, hvor videoklippet åbnes i det bitte vindue, der tonede frem, da du bad Apture om hjælp. Har du blot brug for billeder, gives denne mulighed også.

Genialt!
Der er dog mere gemt i Apture. Du får nemlig også søgeresultater fra Google og Bing på søgeordet Tyskland. Dog lader det til at det en gang imellem kun er Bing, der er fremme i skoene, hvilket jeg ikke forstår. Hvorfor gives der ikke søgeresultater fra Google hver gang? Nå, hvis du klikker på et søgeresultat i den bitte dialogboks, lukker et større vindue op, hvor du får hjælpen i større udgave. Her kan du vælge at forstørre det op til ”normalt” vindue i Firefox, eller du kan leve i den specielle Quick Preview Apture-udgave. Bemærk at det giver knas med Apture Highlights, hvis du har AdBlock installeret.

En lignende extension hedder KwiClick. Ved at markere et eller flere ord på en hjemmeside får du yderliegere adgang til hjælp fra services som Google, Google, YouTube, FriendFeed, Twitter, Google Maps, Flickr, Wikipedia, Amazon, Technorati, Veoh, Howcast, Live Video, Viddler, Yahoo, del.icio.us og mange andre.

www.apture.com

www.kwiclick.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.