Apple stormer fremad

Apple stormer fremad

Tjener mere end Google omsætter for. 


Apple omsatte for 46,33 milliarder dollar i kvartalet der blev afsluttet 31. december, deres første i det divergerende regnskabsår 2011-2012. Tallene er præget af rekorder over hele linjen, og igen langt over analytikernes forventninger.Mere end fordobling af indtægterne


Nettoresultatet i kvartalet som omfatter den vigtige julesæson endte på utrolige 13,06 milliarder dollar. Det svarer næsten til 78 milliarder kroner i ren gevinst på tre måneder.


Eller sagt på en anden måde: Apple har nu en bundlinje som er større end hele omsætningen ved Google, inkluderet udbetaling til partnere. Faktisk 30 procent større.-Vi er svært tilfredse med vore enestående resultater og rekordsalg af iPhone, iPad og Mac, siger Tim Cook i en udtalelese.


Topchefen siger også at ”Apples fremdrift er utrolig stærk, og vi har nogle fantastiske nye produkter på bedding”


I fjord på samme tid var Cupertino-selskabets nettoresultat 6,0 milliarder dollar af en omsætning på 26,74 milliarder. Indtjeningen øges til 117 procent, mens omsætningen er øget med hele 73 procent bare på et år.


Det opløftende salg kan delvis forklares med den vellykkede lancering af iPhone 4S i oktober, men også det øgede salg af ældre, billigere modeller. Totalt har Apple solgt 183 millioner telefoner siden iPhone blev introduceret i 2007.


Den hurtige forvandling af selskabet kan illustreres således: iPhone og iPad, begge produkter som ikke fandtes for fem år siden, står nu for 72 procent af al omsætning.


Flere analytikere har enteori om at de forskellige produkter forstærker hinanden. Der snakkes om en såkaldt ”halo”-effekt eller kædereaktion, der ved køb af iPhone udløser køb af iPad eller Mac, som er sammenflettede. Dette fænomen blev nævnt flere gange i spørgsmålrunden efter gårsdagens resultatfremlæggelse.


En interessant pointe som også blev trukket frem var hvorvidt Amazonas billige table Kinde Fire, som blev lancereti høst, havde påvirket iPad-salget i negativ retning. Det afviste Tim Cook, og tallene ser ud til at støtte ham:


Salget af Apple-produkter fordelte sig således:


37,04 millioner iPhone (op 128 procent)


15,43 millioner iPad (op 111 procent)


3,72 millioner bærbare Mac (op 26 procent)


1,48 millioner stationære Mac (op 12 procent)


15,4 millioner iPod (ned 21 procent)


Det stærke kvartal tog markedet på sengen. På forhånd havde analytikere ventet et salg som var næsten 7,5 milliarder dollar lavere. Aktiekursen steg i nat over 7 procent, og førte igen Apple forbi Exxon som er verdens mest værdifulde selskab.


– Man har næsten ikke ord for styrken på tværs af alle produkterne. Alt overskygger selv de vildeste forventninger som analytikerne havde, siger analyiker Toni Sacconaghi i Sanford C. Bernstein til New York Times


Kilde: digi.noLæs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.