Apple og BMW: samarbejdet om el-bilen

Apple og BMW: samarbejdet om el-bilen

Lækrere end Ryan Gosling og Miley Cyrus tilsammen: BMW og Apple slår sig sammen for at lave en elektrisk bil! Apple vil have fingrene i BMWs karbon stel, som pryder deres BMW i3 elbil.

Rygterne har svirret i de seneste uger, men BMW har benægtet alt, mens Apple ikke har udtalt sig – hvilket ikke gør rygterne mindre troværdige. Der er flere rygter der bekræfter, at Apple og BMW genoptager forhandlingerne igen næste år.

Det giver god mening: hvis Apple vil bygge en bil, men ikke vil starte fra bunden, skal de bruge en cool platform fra en cool virksomhed. Mens Tesla ligger lige til højrebenet vil det næsten virke som incest at samarbejde med nogle, der ligner Apple i sådan en grad.

Verdens mest tilbedte virksomhed tilbeder BMWs karbon platform

Apple bygger ikke så meget en bil, som en platform til deres teknologi: Tænk på det som en mobil enhed. Rygtet siger, at Apples CEO, Tim Cook, og andre ledere var imponerede efter de så BMWs produktionsfaciliteter og deres udbredte brug af karbon.

BMW har efter sigende udtalt til Apple, at bedre, langtrækkende elbiler vil komme på markedet i 2020 – omkring samme tid, som Apple formodes at gå ind i bilbranchen. Til trods for, at BMW leverer kvalitetsbiler, er Apple tilsyneladende tilbageholdende med at indgå samarbejde, fordi de jo selv kan bygge bilen (om det er selvsikkerhed eller hybris må tiden vise).

Et interessant scenarie

Eksperter har påpeget muligheden for at Apple ville købe BMW. Apples aktieværdi er på $698 millarder, mens BMWs er på $59. Det vil sige 12 gange mere. Til gengæld ejer Quandt familien 47 % af BMW aktierne, så det burde være svært at sælge hele firmaet. Men der har ligeledes været rygter om at enkelte familiemedlemmer er villige til at sælge for den rigtige pris.

Informationer fra www.BildeleButik.Dk

(Foto: Bmwgroup.com)

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.