App tager billeder uden dit kendskab

App tager billeder uden dit kendskab

Der er al mulig grund til at råbe vagt i gevær oven på et fund som det amerikanske sikkerhedsfirma Mobile NSA har gjort i løbet af mandagen. Det viser sig nemlig at en grim trojaner har gjort sit indtog på en masse smartphones de seneste dage, og fænomenet er på vej til Europa og dermed også Danmark. Trojaneren kalder sig selv for SmartSelfie og når den downloades til iPhone og Android tror ejerne at de henter en fiks foto app, som kan bruges til at tage selfies og flotte panoramafotos. Bag facaden gemmer sig imidlertid en anden grum og skummel bagtanke.

Mobile NSA kan nemlig røbe, at SmartSelfie er en app, som er i stand til at tage billeder via din smartphone, uden at du aner det. Frank Najort, der er Mobile Security Inspector hos Mobile NSA, siger i en pressemeddelelse, at folk skal være meget på dupperne, hvis de fristes til at downloade den omtalte foto app. Det kan nemlig gå hen og blive særdeles pinligt, hvis folk ikke tager sig i agt. Han udtaler:

– SmartSelfie er en på papiret ret harmløs og uskadelig app, som folk har de bedste intentioner med. Det er blevet vældig populært at tage selfies, og mange der tager billeder med deres smartphones, kan godt lide at sammensætte flotte panoramafotos. Alt dette er SmartSelfie i stand til at hjælpe brugerne med, men SmartSelfie kan altså også noget andet: fotografere uden at du ved det! Det betyder at SmartSelfie er i stand til at bruge din smartphones kamera uden at du aktiverer app’en, og du opdager faktisk ikke, at app’en er ”tændt”. Med andre ord vil du ikke opdage at SmartSelfie kan fotografere, mens du uanende briuger din smartphone. I dag anvender folk ofte deres smartphone, mens de eksempelvis sidder på toilettet, og det er blandt andet her, at SmartSelfie kan blive et ubehageligt bekendtskab, siger Frank Najort.

Gratis værktøj fjerner SmartSelfie

Dette betyder nemlig at SmartSelfie kan tage et selfie af dig, uden at du aner uråd, men hvad værre er: SmartSelfie er i stand til at logge på din Facebook eller Google+ profil og uploade de ufrivillige selfies til din væg. Her skal der altså ikke megen fantasi til at forestille sig hvilke pinlige episoder SmartSelfie kan forårsage. Denne app er indtil videre udviklet til Apple iOS og Android, og brugere af disse telefoner bør holde fingrene fra app’en. Hvis du allerede har hentet app’en, bør du afinstallere den. Afinstallation er en kende besværligt, men Mobile NSA har udviklet et gratis værktøj, som nemt kan fjerne den nysgerrige app. Du kan hente værktøjet via nedenstående link.

Hent gratis værktøj til SmartSelfie

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.