Antivirus anno 2014

Antivirus anno 2014

Prøv at spole tiden nogle år tilbage! Hvordan fungerede din antivirus i 90’erne? Kan du huske hvordan sikkerhedsproducenter sendte os fysiske disketter og cd-rom’er med de seneste opdateringer til antivirusprogrammerne? Så kunne vi ellers bruge tid på at hive disse disketter ind i hardwaren for at opdatere til nyeste beskyttelse imod væmmelige virusser. I dag er denne metode naturligvis oldnordisk i og med at vi er blevet en befolkning, der lever via og på det store internet. I dag opdateres antivirusprogrammer automatisk via internetforbindelsen, og det er belejligt, når man tænker på den strøm af virusser, der sendes ud i dag. Ikke nok med at der kommer flere, de bliver også mere udspekulerede og onde. Der er al mulig grund til at tage antivirusprogrammet seriøst.

Dog er der nogle ting, du bør tage med i dine overvejelser, når du beskytter dig imod virusser og malware. Ifølge McAfee udvikles der dagligt over 100.000 nye stykker malware dagligt – om dagen (!) – og det er derfor en næste umulig opgave at sikre samtlige pc’er i verden imod dette skidt. Der skal nye metoder til. Desuden er visse antivirusprogrammer blevet nogle tunge herrer at danse med. Der kræves til stadighed mere RAM og ressourcer af computere og servere, og når antivirusprogrammer opdateres eller påbegynder en scanning af diske, sløver det systemet så meget, at computerne og netværket bliver dræbende langsomt.

Sikkerhedsprogram på under 1 MB

Og når vi nu er ved netværk: administratorerne af disse netværk sover dårligt om natten, hvis de ikke hele tiden har fingrene på sikkerheden. Alt skal vedligeholdes, og opgaven bliver ikke mindre af, at mange medarbejdere er på netværket via mobile enheder som smartphones og tablets. Derfor mener nogen at fremtidens sikkerhedsløsning bør ligge ude i skyen, altså at man via internettet skal have en beskyttelse, som hele tiden er opdateret og sikret så godt som muligt. Webroot SecureAnywhere. Webroot er et lille program på under 1 MB, som ikke indeholder signaturer og som derfor ikke skal opdateres dagligt. Dette lille program holder øje med de ting, der foregår på computeren, og det sker i real tid via cloudbaserede databaser.

Hvis Webroot SecureAnywhere opdager mistænkelige sager på computeren, bliver der sendt et fingeraftryk til omtalte databaser. Hvis databasen genkender banditten, bliver den straks bremset i at lave narrestreger og slettes prompte. Hvis den ikke genkendes, placeres den i en slags sandkasse, hvor den ikke kan gøre yderligere skade. Herefter analyseres den så man får det reelle billede af den potentielle bandit. Webroot administreres via et kontrolpanel, hvor mobile enheder som iPhones og Androider også kan undergå sikkerhedstjek. For den gennemsnitlise læser af Nettips er dette nok ikke så aktuelt, men der er ingen tvivl om at vi skal tænke ud af boksen, når fremtidens trusler skal holdes fra livet.

www.esec.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.