Android eller iPhone?

Android eller iPhone?

Jeg er efterhånden omgivet af folk med Apple i blodet. iPhones og iPods ses her og der og allevegne, og folk er generelt meget begejstrede for deres Apple-værk. Især iPhone er et populært telefonobjekt. Undersøgelser viser at de fleste iPhone-ejere gerne anbefaler telefonen til andre. Nu ejer jeg ikke en iPhone. Nope. Jeg købte nemlig HTC Desire for nogle måneder siden, og den smartphone er jeg ufatteligt glad for. Jeg skal ikke starte en krig mellem iPhone og Android, men jeg vil gerne have lov at konstatere, at jeg er forrygende tilfreds med HTC Desire. Styresystemet i sådan en Desire er Googles Android, og jeg må sige, at det er jeg ret glad for. Det amerikanske magasin Lifehacker har sat sig ned og sammenlignet iPhone og Android, og det er der kommet en ret interessant artikel ud af. Her får du et kort resume.

Brugervenlighed: iPhone
Her vinder iPhone, idet den er supernem at bruge. Selv om man ikke er vant til elektroniske gadgets, er iPhone så nem at tage i brug, at det lader sig gøre for selv de mest langsomme it-novicer. Dette understøttes blandt andet af, at iPhone blot har én knap.

Åbenhed: Android
Android er såkaldt open source, hvilket betyder at alle kan arbejde med systemet. Her er Apple et lukket land – til stor irritation for mange – og det resulterer ofte i såkaldte jailbreaks, hvor man bryder Apples beskyttelse.

Batteri: iPhone
Jeg skal gerne indrømme at min Desire ikke holder ret meget længere end et døgn på en fuld opladning. Her vinder iPhone, som skulle vare længere på en opladning, især hvis telefonen har seneste opdateringer.

Multitasking: Uafgjort
Når det handler om multitasking dømmer Lifehacker kampen remis. Uafgjort. Android er helt parat til multitasking, men Lifehacker fastslår at den kommende iPhone 4 understøtter multitasking.

Tastatur: iPhone
På tastatursiden vinder iPhone. Det skulle være nemmere og bedre end Androids standardtastatur. Til trøst for os Androider er det muligt at hente alternativer via Marked.

Søgning: Uafgjort
Også her lander de to systemer side om side. iPhone anvender Spotlight til at finde ting og sager på telefonen og på nettet, mens Androids indbyggede søgning også fungerer efter hensigten.

Notifikationer: Android
Når det handler om notifikationer, altså meddelelser om ny post, nye beskeder, opdateringer og den slags, vinder Android. Blandt andet på grund af Androids elegante rullegardin foroven.

Stemme til tekst: Android
Android er bedst, når det drejer sig om at konvertere tale til tekst. Du kan besvare mails, sms-beskeder og meget mere med stemmen, hvis din version er i et sprog, der virker til denne funktionalitet.

Synkronisering: Android
At synkronisere sine mails, kalenderaftaler og meget mere foregår som en drøm på Android, især hvis man anvender Gmail og Googles andre gratis tjenester. Desuden magter Android også Exchange. Man er desuden heller ikke bundet til et program som iTunes, hvis man ønsker at synkronisere MP3-filer.

Ikke-Google-synkronisering: iPhone
Hvis det handler om at synkronisere tjenester, som ikke tilhører Google, er iPhone bedst.

Tethering: Android
Hvis man skal bruge telefonen som en slags modem, når computeren skal kobles på nettet, er Android vinderen. Ved at koble Android til computeren via Bluetooth, kan du bruge telefonen som en slags trådløs netforbindelse til pc’en.

Opdateringer: iPhone
Det er yderst vigtigt at telefonen opdateres i ny og næ, og her er iPhone forrest. Det er nemlig langt nemmere at opdatere samme type telefon, frem for at skulle opdatere Android, som jo ligger på en hulens masse forskellige telefoner fra forskellige fabrikanter.

Der er mange andre spændende discipliner, som de to telefontyper dyster op imod, men jeg røber gerne, at Android vinder 13 – 11. Lifehacker understreger dog at kampen er subjektivt vurderet og skal tages med en gran salt.

Læs testen her
www.lifehacker.com/5559357/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.